Sök
Stäng Meny

Utredare till Regionalt Cybercrime Center (RC3), placering i Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

31 januari 2024

Ansök senast

28 februari 2024

Referensnummer

C175440/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Till gruppen för komplexa cyberbrott (KCB) vid regionalt it-brottscentrum söker vi nu cyberbrottsutredare som är ansvarstagande, social och analytisk. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Det pågår ett enormt krig i det tysta där regions och landsgränser inte längre finns. Tilltalas du av spänningen att jaga och identifiera gärningsmän bakom ett brott i cybervärlden? Vill du vara en del av den digitala framtiden och utvecklingen? Brinner du för cybersäkerhet?
Vi kan ha jobbet för dig!

Regionalt it-brottscentrum Bergslagen har som uppgift att utreda och biträda med spetskompetens i utredningar med IT-relaterade inslag. Sektionen har även ett uppdrag att bidra till kompetenshöjningen av utredningsverksamheten avseende IT-relaterad brottslighet över hela regionen. Vid regionalt it-brottscentrum Bergslagen finns ett flertal olika kompetensområden såsom IT-forensik, internetinhämtning, deskgrupp samt särskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och komplexa cyberbrott.

Arbetsbeskrivning

Som KCB-utredare kommer du lösa komplexa problem tillsammans med andra. Här handlägger du, enskilt eller i team, bland annat ärenden som rör cyberattacker mot privatpersoner och företag genom exempelvis överbelastningsattacker, ransomware och andra dataintrång. I utredningsarbetet ingår att hålla förhör, genomföra husrannsakningar, inhämta och analysera stora mängder data, hantera och dokumentera samt säkerställa bevisning. Du kommer löpande presentera utredningsläget för polisiär förundersökningsledare eller åklagare samt vid utredningens slut sammanställa utredningen på ett strukturerat och överskådligt sätt. Gruppen arbetar operativt och växlar tempo utifrån händelse. Eftersom cyberattacker är en internationell brottslighet arbetar även vi på den internationella arenan och samarbetar med andra aktörer och mycket av arbetet koordineras på Europol. Dessutom bistår gruppen även regionens övriga enheter, polisområden och lokalpolisområden med sin kunskap, kompetens och erfarenhet inom it-brottsområdet, men hanterar också internationella begäran om utredningsåtgärder i Sverige.

Den snabba IT-utvecklingen ställer särskilda krav på KCB-utredaren att hålla sig väl insatt och förstå arbetsområdet. Det ges stora möjligheter till utbildning, utveckling och fördjupning inom IT-området. Utöver utveckling och ansvarsområden inom egna gruppen kommer du ha möjligheten att växa tillsammans med sektionen och dess olika funktioner genom olika insatser.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Polisexamen eller akademisk examen inom it/systemvetenskap, säkerhet alternativt annan för anställningen likvärdig utbildning eller annan relevant erfarenhet, exempelvis tjänstgjort inom cyberförsvaret i Försvarsmakten
  • God it-vana
  • Grundläggande kunskaper om internets uppbyggnad
  • Mycket bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort manuell växellåda


  • Det är meriterande om du även har:
  • Erfarenhet av Active Directory eller TCP/IP-teknik, yrkesmässigt eller på fritiden
  • Erfarenhet av utredningsarbete eller utredningsarbete inom it-säkerhet, cyberbrotts- eller it-incidentutredning
  • Erfarenhet av IT-forensik
  • Erfarenhet inom cyberbrottsutredning, cybersäkerhet, underrättelsearbete eller annan för rollen relevant yrkeserfarenhet

Personliga egenskaper
För att trivas och fungera i funktionen som utredare cyberbrott inom Polismyndigheten söker vi dig som har ett stort intresse för IT och dess utveckling i samhället. Du behöver ha god förmåga att arbeta i grupp med ett stort ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, likväl som förmåga att arbeta självständigt i egna ärenden. Du har god social kompetens och bra samarbetsförmåga för att bygga relationer såväl inom som utom Polismyndigheten. Utöver det ställer arbetsuppgifterna krav på att du är flexibel, analytisk, strukturerad och noggrann. Du ska även ha en god personlig mognad.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetsprov i samband med intervju kan förekomma.

Kontaktpersoner

Sandra Gorard, Gruppchef
sandra.gorard@polisen.se

Felicia Sandberg, HR-konsult
felicia.sandberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, SEKO polisen, SACO-S och ST nås via Polisens växel 114 114.

Övrig information

Placeringsort: Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 februari 2024. Arbetsprov i samband med intervju kan förekomma.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg