Utredare till trafiksektionen i Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

23 september 2022

Ansök senast

12 oktober 2022

Referensnummer

C104293/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en utredare till Utredningsgruppen vid Trafiksektion Bergslagen, placering i Örebro. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Om arbetsplatsen
Polisregion Bergslagen har ca 2300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområdena i sitt grunduppdrag. Operativa enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Enheten strävar efter att ha hög kompetens i sitt övervaknings- och utredningsarbete och arbetar med ett omfattande teknikstöd. Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på sex yttre grupper varav tre yrkestrafikgrupper och tre trafiksäkerhetsgrupper. En yrkestrafikgrupp och en trafiksäkerhetsgrupp utgår från respektive polisområde; Örebro, Värmland och Dalarna.

Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som primärt utreder region Bergslagens dödsolyckor, utöver det utredes även andra ärenden med huvudinriktning inom trafiklagstiftningen. Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens nationella trafiksäkerhetsstrategi och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen, Kronofogdemyndigheten, Tullverket och åklagarmyndigheten.

Du som söker ska vara genuint intresserad av trafikverksamhet. En stor del innefattar att självständigt hantera den administration som ingår i uppdraget och att självständigt ansvara för att uppdatera sig på gällande lagstiftning.

Arbetsbeskrivning

I arbetet som utredare ingår att:
 • Utreda dödsolyckor och allvarliga trafikolyckor inom Polisregion Bergslagen
 • Utreda ärenden med huvudinriktning på trafiklagstiftning
Arbetet leds av en trafikförundersökningsledare som är direkt kopplad till trafikgruppen.
Som utredare hos oss arbetar du självständigt och aktivt med dina ärenden i samråd med förundersökningsledare. Du förväntas arbeta aktivt både enskilt och i grupp.

När du kommit in i din yrkesroll lär du dig att bedöma och föreslå utredningsåtgärder i det enskilda fallet. Förhör är en naturlig del av utredningsarbetet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen inom exempelvis kriminologi eller samhällsvetenskap, polisexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Mycket goda datakunskaper
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift
 • B- körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Erfarenhet av att arbeta med utredning inom offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med trafiklagstiftning
 • Erfarenhet av att arbeta med lagar och/eller förordningar
 • Vana av att analysera och sammanställa mycket information
 • Erfarenhet av att hantera känslomässigt engagerande material i arbetet

Personliga egenskaper
Vi tror att du har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter, är initiativtagande och självgående med ett positivt förhållningssätt. Du är flexibel, har god samarbetsförmåga och vana av att arbeta i team såväl som självständigt. Du är analytisk, lösningsfokuserad och van att arbeta mot uppställda mål. Rollen som utredare hos oss ställer krav både din empatiska förmåga men också på din personliga mognad.

Vi tror att de bästa resultaten presteras av positiva medarbetare som delar med sig av sin personlighet och sina kunskaper, och som därmed bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Vi är måna om att hålla ett gott arbetsklimat gentemot varandra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

David Askeröd, Gruppchef
010-567 03 31

Maria Frisk, HR-konsult
010-567 52 17
maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

ST inom Polisen, SACO-S, SEKO inom Polisen, Polisförbundet
114 14

Övrig information

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.

Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Flexibel arbetstid (Heltid/Dagtid måndag-fredag)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg