Sök

Yttre befäl till PO Värmland

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Karlstad

Län

Värmlands län

Utlyst

17 juni 2024

Ansök senast

12 augusti 2024

Referensnummer

C198508/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Polisregion Bergslagen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som tillsammans är indelade i elva lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten

Polisområde Värmland är ett av tre polisområden i region Bergslagen med huvudsäte i Karlstad. Det geografiska området sträcker sig över 16 kommuner. Polisområde Värmland är indelat i fyra lokalpolisområden: Arvika, Karlstad, Kristinehamn och Torsby. På polisområdesnivå finns även en utredningssektion samt ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Funktionen bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor. Yttre befälet ska under ledning av det vakthavande befälet leda ingripandeverksamheten inom polisområdet. I förekommande fall ska det yttre befälet vara polisinsatschef. Yttre befäl utövar i den utsträckning som behövs befäl över de poliser som tjänstgör inom ramen för uppdraget och har även arbetsmiljöansvar för dessa. Yttre befäl har sin grundplacering tillsammans med de regionala insatsledarna i en grupp placerad på polisområdets kansli.

Arbetsuppgifterna för yttre befäl utgår från ett verksamhetsansvar med problembilden i polisområdet som utgångspunkt.

Yttre befälet skall i den yttre verksamheten kunna verka som förundersökningsledare i syfte att kunna ansvara för långtgående förstahandsåtgärder utförs i anslutning till brott, samt också verka kvalitetssäkrande i de insatser som denne leder.

Yttre befälet skall även ansvara för uppföljning av det händelsestyrda arbetet och de uppgifter som befälet fått ansvar för, till exempel en planlagd insats. I vissa fall delta, stödja och leda linjeverksamheten i lokalpolisområdet baserat på lokal lägesbild.

Yttre befälet skall kunna planera, leda och följa upp särskild händelse, eller annan planlagd insats och kunna verka som polisinsatschef vid eftersök av försvunnen person.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
  • Minst 5 års erfarenhet av polisarbete i yttre tjänst eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av att utföra de arbetsuppgifter som ingår i rollen som Yttre befäl. Exempelvis leda som PIC eller utefter polisens modeller och direktiv PUM, PNU och PUG, samt erfarenhet av att hantera och leda särskild händelse.
  • Erfarenhet av arbetsledande befattning
  • Utbildning inom, EFP, ledning, yttre ledning samt inom juridik som bedöms relevant
  • Innehar delegation som förundersökningsledare
  • Utredningserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska


Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och har god förmåga att samarbeta och du utövar engagerat mentorskap i den yttre verksamheten. Funktionen ställer krav på flexibilitet och förmåga till tempoväxling där du anpassar arbete och upplägg efter situation. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Det är viktigt att kunna göra snabba prioriteringar och fatta relevanta beslut på ibland ofullständigt beslutsunderlag.

Som yttre befäl förväntas du att solidariskt med övriga yttre befäl ta ansvar för att vaktuppdraget bemannas över tid.

Vi kommer att lägga stor vikt på personlig lämplighet. Vi ser vikten av att ta vara på olikheter gällande exempelvis bakgrund, egenskaper och erfarenheter för att kunna bygga en stark grupp där vi kompletterar och utvecklar både varandra och verksamheten.

Kontaktpersoner

Fredrik Magnusson Gruppchef
073-801 90 25

Hampus Haettman, HR-konsult
hampus.haettman@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SACO och SEKO
114 14

Övrig information

Tester kommer användas som en del i urvalsarbetet

Möjliga arbetsorter: Huvudorterna i huvudsak, Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Torsby
Arbetstid: 38h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Yttre befäl
Tjänstebenämning: Polisinspektör

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg