Om webbplatsen polisen.se

Tips, tricks, funktioner och redogörelse för tillgänglighet.

Tillgänglighet

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda polisen.se. Vi har tagit fram en redogörelse för hur polisen.se och andra webbplatser som Polismyndigheten står bakom uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. 

Tillgänglighet för polisens webbplatser

Anpassa textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om det inte fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

 • I Chrome väljer du Visa och därefter Zooma in eller Zooma ut. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
 • I Safari väljer du Innehåll och därefter Zooma bara text. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller - eller välja Innehåll och zomma in/ zomma ut.
 • I Internet Explorer väljer du Sida/Verktyg och därefter Zooma. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -. I Internet Explorer 6 väljer du Visa och därefter Textstorlek.
 • I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
 • I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Om du har en Macintosh ersätts Ctrl-tangenten av Commando-tangenten (kringlan).

Tjänster från tredje part

Polisens webbplats använder tjänster från tredje part för vissa funktioner och för att få en bild av hur webbplatsen används. Med tredje part avser vi en webbplats eller tjänst som inte ägs av polisen.

Här beskrivs vilka tjänster som används och vilken information som skickas till den tredje parten. Tjänsterna använder också kakor/cookies.

Informationen som skickas till tredje part krypteras för att ingen obehörig ska kunna ta del.

Google Analytics

För att få en bild av hur webbplatsen används nyttjar vi tjänsten Google Analytics via google-analytics.com och doubleclick.net. När du besöker webbplatsen skickas information till Google om vilka sidor du besöker. 

Youtube

För att spela upp filmer på webbplatsen använder vi Youtube via youtube.com, youtube-nocookie.com, img.youtube.com, googlevideo.com, fonts.gstatic.com och ggpht.com och ytimg.com. När du besöker en sida med film skickas information till Youtube om vilken sida du besöker.

Google Maps

För att på webbplatsen visa polisstationers position på karta använder vi tjänsten Google Maps via maps.gstatic.com och maps.googleapis.com. När du besöker en sida med karta skickas information till Google om vilken sida du besöker.

Länkningspolicy

Polisen är mån om vilka webbplatser som länkar till polisens webbplats, eftersom polisen genom länkning kan associeras med innehållet på den webbplats där länken är placerad.

Om du länkar till polisens webbplats ber vi dig respektera följande:

 • Använd inte polisens logotyp för att länka till polisens webbplats.
 • Ange länken till polisens webbplats på ett neutralt sätt.
 • Det finns ingen särskild banner att använda för länkning till polisens webbplats. Detta för att undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad.
 • Använd endast så kallad hypertextlänk, det vill säga då användaren klickar på länken förflyttas han eller hon till polisens webbserver.
 • Använd inte så kallad ramlänkning, det vill säga länka inte så att polisens webbplats placeras inom ramarna för en annan webbplats.
 • Använd inte så kallad inlinelänkning, det vill säga länka inte så att information automatiskt hämtas från polisens webbplats och placeras på annan webbplats.
 • Du får använda polisens RSS-flöden på din egen webbplats under förutsättning att det tydligt framgår att polisen är källan och att du länkar till artikeln på polisen.se.

Länkar till externa webbplatser

Polisen länkar i första hand till myndigheter och organisationer som polisen har ett direkt samarbete med. Du lämnar polisens webbplats när du går till någon av dessa sidor. Polisen ansvarar inte för innehållet på de externa webbplatser vi länkar till.

Vi länkar också till polisens konton i sociala medier.

Till toppen