JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fortbildning för ordningsvakter

Här hittar du information om planerade fortbildningar för ordningsvakter i polisregion Stockholm som omfattar Stockholm och Gotland.

Fortbildning för ordningsvakter i Stockholm

I Stockholm anordnas fortbildning vid 24 tillfällen under 2018. Fortbildningarna hålls i januari, mars, april, maj, juni, augusti, september, oktober och november i våra utbildningslokaler i Västberga industriområde i Hägersten. Du som tidigare haft ett förordnande utfärdat i Stockholm kallas till fortbildning. Vilken fortbildning du kallas till styrs av när ditt förordnande löper ut. Kallelsen är en service från myndighetens sida och det är alltid ditt eget ansvar att se till att du genomför en fortbildning innan förordnandet löper ut. Om du har flyttat till Stockholm från en annan region måste du kontakta ordningsvakts-gruppen för att bli inplacerad på en fortbildning. Du får en faktura på utbildningsavgiften på 1740 kronor efter du gått utbildningen.

Fortbildning för ordningsvakter på Gotland

På Gotland anordnas fortbildning en gång under 2018. Den hålls i februari i lokaler i Visby. Du som tidigare haft ett förordnande utfärdat i Stockholm eller på Gotland kallas till fortbildning. Detta är en service från myndighetens sida och det är alltid ditt eget ansvar att se till att du genomför en fortbildning innan förordnandet löper ut. Om du har flyttat till Gotland från en annan region måste du kontakta ordningsvaktsgruppen för att bli inplacerad på en fortbildning. Du får en faktura på utbildningsavgiften på 1740 kronor efter du gått utbildningen.

Kontaktuppgifter för frågor om fortbildning

Telefon: 010-564 15 40
Telefontid: helgfri måndag-fredag  klockan 13-15.
E-post: ordningsvakt.stockholm@polisen.se. Märk mejlet med "Fortbildning".

Ansökan om förordnande som ordningsvakt och utbildning

Kryssa i både rutan om ansökan om förordnande och rutan om utbildning på blanketten. Var noga med att uppge fullständiga uppgifter.

Blankett för ansökan om förordnande som ordningsvakt och utbildning

Blanketten går att fylla i på skärmen. Har du problem med att fylla i den, prova att spara ner den först och öppna den på nytt. Det finns också en variant du kan skriva ut på papper och fylla i för hand.

Blankett för ansökan om förordnande och utbildning - skriv ut och fyll i för hand

Specialutbildningar för ordningsvakter

Arenautbildning

Ordningsvakter som vill arbeta på idrottsevenemang som bedömts som ”högriskevenemang” måste ha särskild utbildning, enligt "Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ordningsvakter" (FAP 692-1). 

Endast du som har gått grundutbildningen eller fortbildningen för ordningsvakter inom de tre senaste åren ges tillträde till utbildningen. Regionens behov av utbildningsplatser prioriteras.

När: 23 till 26 oktober 2018.   
Sista ansökningsdag: 31 augusti 2018.

Adress för ansökan

Mejla eller skicka ansökan, märkt med ”Arenautbildning”.
E-post: ordningsvakt.stockholm@polisen.se

Postadress:
Polismyndigheten
HR/KC 2 grupp 5
106 75 Stockholm

Säkerhetskontroll i domstol

Utbildningen riktar sig till dig som är ordningsvakt och som ska arbeta med säkerhetskontroller i domstolar och offentliga sammanträden i kommuner och landsting. Endast du som har gått grundutbildning eller fortbildning för ordningsvakter inom de tre senaste åren ges tillträde till utbildningen. Kursavgiften faktureras. Regionens behov av utbildningsplatser prioriteras.

När: 21-22 augusti 2018.
Sista ansökningsdag: 30 juni 2018.

Adress för ansökan

Mejla eller skicka ansökan, märkt med "2a/2b".
E-post: ordningsvakt-ansokan.stockholm@polisen.se

Postadress:
Polismyndigheten
Förvaltningsrätt 5 Sthlm RA 1
06 75 Stockholm

Kontaktuppgifter för frågor

E-post: ordningsvakt-ansokan.stockholm@polisen.se

Till toppen