Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bli polis

Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Ansök till polisutbildningen

Den 6-31 maj kan du ansöka till polisutbildningen som startar vårterminen 2020. Rekryteringsmyndigheten tar emot och hanterar alla ansökningar och genomför också tester och undersökningar.

Ansök till polisutbildningen på Rekryteringsmyndighetens webbplats

De här kraven behöver du uppfylla

För att bli antagen till polisutbildningen måste du uppfylla kraven. Dessutom behöver du ha rätt egenskaper för polisyrket.

Antagningskrav till polisutbildningen

Det finns en större uppgift, en film om polisyrket

Exempel på olika sutuationer som poliser kan ställas inför.
Det bästa med att vara polis är...

Samtal om polisutbildningen och polisyrket

"Polisutbildningspodden"

Vad krävs för att bli polis, vad gör man på polisutbildningen och hur är det att arbeta som polis?  

I Polisutbildningspodden samtalar polisstudenterna Amanda och Olle med sin blivande chef, Anders Thornberg. Han pratar om sin resa inom Polismyndigheten från när han började Polishögskolan till hur han blev rikspolischef. Anders delar med sig vilka egenskaper han tycker en polis ska ha, samt framtida satsningar inom polisyrket.

Lyssna på  ”Polisutbildningspodden”

Rikspolischefen medverkar i en podd om polisutbildningen.

Bild: Polisen

”En större uppgift”

I podden pratar Hasse Aro med poliserna Tomas Rosenberg och Åsa Wahlgren och Maj Linnman som är elev och snart examineras som polis. Det är ett spännande och inspirerande samtal om både polisutbildningen och polisyrket och vad som krävs för att bli polis.

Lyssna på podden ”En större uppgift”

Puffbild till podd Bli polis

Poliser berättar

Vi har träffat några poliser som berättar om sin vardag, olika händelser, vad som skiljer åt men också förenar, vad de tycker är bäst med jobbet och mycket annat. En dag på jobbet är sällan den andra lik.

Till toppen