Boka tid för prövning

Blir du godkänd att genomföra medicinsk och psykologisk prövning bokar du tid för prövning och tågresor via Min sida på Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Prövning till polisutbildningen angående covid-19

Med anledning av smittspridningen finns nya beslut om cykeltestet. Aktuell information hittar du på rekryteringsmyndighetens webbplats. 

Fram till och med den 31 mars 2021 behöver du inte ha med dig ett simintyg till prövningen. Kravet på simkunnighet kvarstår som tidigare och kommer att examineras under utbildningen.

Information om prövning med anledning av Covid-19 på rekryteringsmyndighetens webbpplats

När det är dags att boka tid för prövning får du meddelande via Min sida där du får möjlighet att välja en ledig tid.

Du som inte bor i Stockholms län eller Malmö kommun har möjlighet att boka resa och boende via en länk som kommer upp på Min sida.

Om du behöver övernattning vid din prövning bokar du själv ditt boende. Tänk på att boka ett avbokningsbart boende då du inte får ersättning om din prövning av någon anledning blir inställd. Du får upp till 1500 kronor i ersättning för ditt boende oavsett om det gäller en eller flera nätter, blankett för att begära ersättning finns under Min sida, glöm inte att spara kvitto.       

Bor du på Gotland bokar du själv din båt- och båtbussresa enligt instruktioner på Min sida. Du får upp till 800 kronor i ersättning för din resa, blankett för att begära ersättning finns under Min sida, glöm inte att spara kvitto.

Se särskild information om vad som gäller i samband med prövningar och covid-19/corona.

Om bokning av prövning, resa och boende på Rekryteringsmyndighetens webbplats