Boka tid för prövning

Om du blir godkänd att genomföra tester under prövningen bokar du tid för prövning och tågresor via Plikt- och prövningsverket webbplats.

Angående covid-19 och prövning till polisutbildningen

Plikt- och prövningsverket anpassar sin verksamhet löpande för att minska risken för smittspridning.

Fram till och med den 8 juli 2021 behöver du inte ha med dig ett simintyg till prövningen, anledningen är att badhusen är stängda på grund av pandemin. Om du redan har ett simintyg ska du ta med det till prövningen. Kravet på simkunnighet kvarstår som tidigare och kommer att examineras under utbildningen.

Mer information om åtgärder och rekommendationer hittar du på Plikt- och prövningsverkets webbplats.

När det är dags att boka tid för prövning får du meddelande via Min sida där du får möjlighet att välja en ledig tid.

Du som inte bor i Stockholms län eller Malmö kommun har möjlighet att boka resa och boende via en länk som kommer upp på Min sida.

Om du behöver övernattning vid din prövning bokar du själv ditt boende. Tänk på att boka ett avbokningsbart boende då du inte får ersättning om din prövning av någon anledning blir inställd. Du får upp till 1500 kronor i ersättning för ditt boende oavsett om det gäller en eller flera nätter, blankett för att begära ersättning finns under Min sida, glöm inte att spara kvitto. Om du är folkbokförd i Jämtlands-, Västerbottens-, Västernorrlands- eller Norrbottens län kan få ersättning för 2 nätter, maxbeloppet för ersättning av boende är då 3000 sek (1500 sek/natt).       

Bor du på Gotland bokar du själv din båt- och båtbussresa enligt instruktioner på Min sida. Du får upp till 800 kronor i ersättning för din resa, blankett för att begära ersättning finns under Min sida, glöm inte att spara kvitto.

Se särskild information om vad som gäller i samband med prövningar och covid-19/corona.

Om bokning av prövning, resa och boende på Rekryteringsmyndighetens webbplats