Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

”Det är intressant att jobba med människor”

Eric 19 år från Umeå. Jobbar med fruktkorgar.

Eric kör testcykel under prövningarna

Eric kör testcykel under prövningarna.

Det är första gången Eric söker till polisutbildningen. Det är variationen i polisyrket som lockar honom att söka. Han bor i Umeå och är bra på att lyssna och har lätt att känna sympati för andra människor.

När jag blev kallad till prövningarna funderade jag över hur testerna skulle bli. Jag brukar träna fyra till fem gånger i veckan och tränade inget extra för det här. Datortestet var både lättast och svårast. Personlighetsdelen kunde jag svara på efter egna erfarenheter. Jag fick tänka efter lite, men det var roligt. Kunskapstestet, som är en annan del i datorprovet, var svårast.

"Försöka vara mig själv under testerna och inte krångla till saker"

Jag hade inte kunnat förbereda mig på annat sätt. Det är bara att åka till prövningarna med inställningen att vara sig själv, man ska inte krångla till saker. Det man kan förbereda är väl sim- och cykeltestet.

Det var under gymnasiet som intresset för polisyrket växte. Jag tycker det är intressant att jobba med människor. Och så lockar det att ha ett jobb där en dag inte är den andra lik, att inte veta vad som kommer att ske. Jag anser att jag är bra på att lyssna och att jag har lätt att känna sympati för människor. Jag kan också sätta stopp när det väl gäller.

Jag har tänkt lite grann på hur jag skulle bete mig i svåra situationer om jag kommer in på utbildningen och blir polis, men det går inte riktigt att föreställa sig. Det får jag veta när situationen uppstår.

Jag har även tänkt på polisen arbetsvillkor, mest när jag läste om det. Det känns som att det går att offra en del så länge jag får jobba med det jag tycker är roligt.

Fler sökande berättar

 

Till toppen