Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

”Jag är stabil och gillar variation"

Felicia 23 år från Stockholm. Pluggar en kandidatexamen i kriminologi.

Felicia, sökande till polisutbildningen.

Felicia hade tänkt söka polisutbildningen redan efter gymnasiet. Nu har det gått några år och hon har hunnit skaffa sig både livs- och arbetslivserfarenhet.

Polisyrket lockar mig eftersom att jag vill jobba med människor och känna att jag gör nytta i samhället. Det känns spännande att träffa olika typer av människor och att få se saker ur andra perspektiv, inte bara inifrån min egen bubbla.

"Bättre att ha lite i bagaget först, att inte vara för ung"

Jag ville söka polisutbildningen direkt efter gymnasiet, men tänkte att det är bättre att ha lite i bagaget först, att inte vara för ung. Nu har jag hunnit jobba som säljare, servitris, butiksbiträde och med telefonservice. Just nu pluggar jag kriminologi på heltid.

Jag tror att jag kommer att klara polisyrket bra. Jag är stabil och och oavsett var människor bor eller vad de har gjort är jag inte fördomsfull. Jag tycker om människor och vågar stå upp för mig själv Jag är ganska känslosam, men jag klarar av att behålla känslorna inom mig.

Det är klart att jag inte föredrar att arbeta treskift och helger, men det har jag gjort hittills. Och jag gillar variation. Någon gång kommer jag säkert att känna att jag inte vill jobba oregelbundna tider, till exempel om jag får familj. Men det finns många jobb inom polisen.

Jag förberedde mig inför prövningarna genom att simma två gånger med tidtagning. Det verkade vara så mycket man skulle hinna med, men det visade sig att jag hade god marginal. Jag har också sprungit intervaller ett par gånger för att förbättra konditionen. I vanliga fall tränar jag fyra till fem gånger i veckan, mest styrka på gymmet.

Jag har blivit kallad till prövningarna två gånger tidigare, men hade då förhinder. Första gången var jag utomlands och andra gången var jag jättesjuk, så det här är första gången jag gjorde testerna. Det var mer avslappnat än vad jag hade trott. Personalen som tog hand om oss var trevlig och tillmötesgående så det kändes inte alls så läskigt som jag hade förväntat mig. Isokai var det lättaste testet. Tuffast var intelligenstestet och cyklingen.

Fler sökande berättar 

Till toppen