Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisutbildningen

Polisutbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier på en av utbildningsorterna samt aspiranttjänstgöring i en polisregion. Från och med januari 2019 finns utbildningen på fem orter i Sverige och går även att läsa på distans.

Polisstudenter

Polisutbildningens innehåll

Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. Den är inriktad på polisens uppdrag, regelverk och metoder.

Teoretiska studier varvas med praktik genom övningar, fältstudier och färdighetsträning som i vissa delar ställer krav på fysisk förmåga. Oavsett studieort i landet gäller samma utbildningsplan.

Polisutbildningen är studiemedelsberättigad.

Polisutbildningens innehåll

Utbildningsorter

Polisutbildningen finns från och med januari 2019 på fem orter i Sverige: Umeå universitet, Södertörns högskola i Huddinge utanför Stockholm, Högskolan i Borås, Linnéuniversitet i Växjö samt på Malmö universitet. I Umeå, Växjö och Borås kan du läsa utbildningen på distans.

När du skickar in din ansökan kan du lämna önskemål om studieort. Fördelningen sker enligt dina önskemål så långt det är möjligt, men du kan inte räkna med att kunna välja studieort.

Umeå

Umeå universitets webbplats

Stockholm

Södertörns högskolas webbplats

Borås (från och med januari 2019)

Borås högskolas webbplats

Växjö

Linnéuniversitetets webbplats

Malmö (från och med januari 2019)

Malmö universitets webbplats

Polisutbildningen på distans

I Umeå, Borås och Växjö går polisutbildningen att läsa på distans. Antagningsprocessen för distanssökande är densamma som för polisprogrammet i övrigt, med skillnad att du kan önska studieplats under distansutbildningen.

Polisutbildningen på distans

Till toppen