Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisutbildningen

Polisutbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier och består av polisprogrammet på en av utbildningsorterna, samt aspiranttjänstgöring i en polisregion.

Polisstudenter

Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. Den är inriktad på polisens uppdrag, regelverk och metoder.

Polisutbildningen finns på tre orter i Sverige och går även att läsa på distans. Från och med januari 2019 blir det även möjligt att studera till polis vid Malmö universitet. När du skickar in din ansökan kan du lämna önskemål om studieort. Fördelningen sker enligt dina önskemål så långt det är möjligt, men du kan inte räkna med att kunna välja studieort.

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Polisutbildningens innehåll

Polisutbildningen integrerar olika kunskapsområden. Teoretiska studier varvas med praktik genom övningar, fältstudier och färdighetsträning som i vissa delar ställer krav på fysisk förmåga. Oavsett studieort i landet gäller samma utbildningsplan.

Polisutbildningens innehåll

Utbildningsorter

Stockholm

Södertörns högskolas webbplats

Umeå

Umeå universitets webbplats

Växjö

Linnéuniversitetets webbplats

Malmö (från och med januari 2019)

Malmö universitets webbplats

Polisutbildningen på distans

Linnéuniversitetet och Umeå universitet erbjuder polisutbildningen på distans. Antagningsprocessen för distanssökande är densamma som för Polisprogrammet i övrigt, med skillnad att du kan önska studieplats under distansutbildningen.

Polisutbildningen på distans

Till toppen