Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisutbildningen på distans

Du kan läsa polisutbildning på distans i Umeå, Borås och Växjö. Distansutbildningarna är utformade på olika sätt beroende på universitet/högskola.

Person vid datorskärm

Studierna bedrivs på heltid i en mix av obligatoriska närstudieveckor på respektive universitet (3-5 veckor/termin) och på distans med stöd av en webbaserad lär-plattform. Studenten behöver en dator, webbkamera och hörlurar för att kunna följa utbildningen.

Antagningsprocessen för distanssökande är densamma som för Polisprogrammet i övrigt, med skillnad att du kan önska studieplats under distansutbildningen.

Olika upplägg beroende på universitet

Utbildningens upplägg skiljer sig åt när det gäller inslagen av fysiska sammankomster. Umeå universitet genomför själva samtliga delar av utbildningen medan Linnéuniversitet i Växjö under distansstudieperioderna genomför mängdträning i färdighetsämnen hos Polismyndigheten. Upplägget för distansutbildningen på Högskolan i Borås, som startar våren 2019, är inte beslutad än.

Umeå universitet

Umeå universitet ansvarar för att genomföra den teoretiska samt praktiska utbildningen under distansutbildningsperioderna och campusveckorna. Studenterna kommer från hela Sverige och är inte indelade i geografiskt baserade studiegrupper.
Umeå universitets webbplats, mer information om polisutbildningen

Högskolan i Borås

Upplägget för distansutbildningen på Högskolan i Borås är inte beslutad än.

Borås högskolas webbplats, mer information om polisutbildningen

Linnéuniversitetet i Växjö

Linnéuniversitet ansvarar för genomförande av den teoretiska delen av utbildningen under distansutbildningsperioderna samt för teoretisk och praktisk utbildning vid campusveckorna.

Färdighetsträningen genomför Polismyndighetens kompetenscentrum under två dagar varannan vecka. Studenterna är därför indelade i geografiskt baserade studiegrupper. För närvarande genomförs färdighetsträningen för dessa grupper i Vänersborg, Linköping/Katrineholm, Falun, Skåne, Söderhamn och Gotland.
Linneuniversitetets webbplats, mer information om polisutbildningen

 

Till toppen