Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Det bästa med jobbet

Poliser får vara med om många svåra situationer men trots det tycker de flesta väldigt mycket om sitt jobb. Varför är det roligt att arbeta som polis?

  • Trafikkontroll
  • Patrullerande poliser
  • Polis och skolungdomar
  • Ingripande patrull
Bild /4

Leo:
"Det roligaste med att arbeta som polis i yttre tjänst är och att jag ständigt får miljöombyte och får uppleva mycket. En situation kan oftast lösas på flera olika sätt. Det är stimulerande eftersom jag hela tiden måste göra olika bedömningar. Polisyrket har gjort att jag blivit mer ödmjuk då jag möter många människor som har det svårt och som har hamnat snett. Jag har hört många livsöden.

Jag har blivit tryggare i mig själv eftersom jag har lärt mig att hantera många olika situationer. Jag har också tvingats bli mer analytisk och ta tag i situationer istället för att ta det känslomässigt. Det har gjort mig mer avslappnad. Tryggheten och handlingskraften har jag även nytta av privat."

Anna:
"Det bästa med att arbeta som polis är att jag känner att jag gör något viktigt. Trots att jag får se mycket negativt känner jag att jag behövs. I min yrkesroll har jag möjlighet att kunna påverka människor och jag möter både fler och olika typer av personer än vad jag skulle ha gjort som privatperson. De flesta träffar jag bara en gång och då är det desto viktigare att göra ett gott intryck."

Susanne:
"Det roligaste med att jobba som polis är att arbetet är oförutsägbart och viktigt. Trots att jag får se mycket elände överväger ändå det positiva. Jag kan göra skillnad för någon. Jag kan inte alltid göra så att det blir bra, men jag kan se till att det blir så bra som möjligt för en människa som befinner sig i en dålig situation."

Tomas:
"Det roligaste med att arbeta som polis är det sociala utbytet med människor, alla möten på gott och ont i olika situationer. Det är utvecklande för mig som person. Även om jag ska lösa samma slags situation flera gånger måste jag alltid hitta nya lösningar, eftersom alla människor har olika personliga behov och jag måste bemöta varje individ. Det tvingar mig att utvecklas."

 

Till toppen