Boka tid för prövning

Blir du godkänd att genomföra medicinsk och psykologisk prövning bokar du tid för prövning och tågresor via Plikt- och prövningsverket webbplats.

Ansökningsprocessen. Sök polisutbildningen, svara på webbenkät, boka tid för prövning, kom till prövning, träffa antagningshandläggare, få beslut och tacka ja.

När det är dags att boka tid för prövning på Plikt- och prövningsverket får du meddelande via "Min sida" på pliktverket.se där du kan välja en ledig tid.

Boka resa och boende

OBS! Gäller från och med 10 januari 2022. För dig som bokat resa via ”Min sida” innan den 10 januari gäller tidigare regel att du själv bokar ditt boende.

Du som bor utanför Stockholms län och Malmö kommun (ej utomlands) har möjlighet att beställa fri resa och boende via "Min sida" på pliktverket.se.

När du gjort din beställning kommer du inom några arbetsdagar att få en beställningsbekräftelse från resebyrån som du ska kontrollera så att alla uppgifter stämmer. Resebyrån bokar in dig på en tillgänglig resa från den ort du bor på till och från det prövningskontor där du ska utföra dina tester. Om du behöver övernattning kommer du även att få information om vilket hotell du ska bo på. Om du behöver ändra din beställda resa eller boende hittar du uppgifter om vart du ska vända dig på din beställningsbekräftelse.

Viktigt att tänka på:

  • Du bör göra beställningen i god tid, senast 4 dagar innan prövning.
  • Observera att du måste beställa via länken på "Min sida" om Polismyndigheten ska betala din resa.
  • Kom ihåg att avboka din beställning innan avgångstid om du blir sjuk eller av annan anledning inte kan komma till prövning.

Om du har frågor om din resa och boende hittar du kontaktuppgifter på din beställningsbekräftelse. Övriga frågor hänvisas till polisutbildningen@polisen.se.

OBS! För dig som bokat resa via ”Min sida” innan den 10 januari gäller tidigare regel att du själv bokar ditt boende om du behöver övernattning vid din prövning. Tänk på att boka med avbokningsskydd då du inte får ersättning om din prövning av någon anledning blir inställd. Du får upp till 1500 kronor i ersättning för ditt boende oavsett om det gäller en eller flera nätter. 

Om du är folkbokförd i Jämtlands-, Västerbottens-, Västernorrlands- eller Norrbottens län kan du få ersättning för två nätter, maxbeloppet för ersättning av boende är då 3000 kronor (1500 kronor/natt).

För dig som bor på Gotland och bokat resa via "Min sida" innan den 10 januari 2022 gäller den tidigare regeln att du får upp till 800 kronor i ersättning för din resa. 

Glöm inte att spara kvittot. Blankett för att begära ersättning finns under "Min sida".

Mer om bokning av prövning, resa och boende hittar du på pliktverket.se.

Var kan man genomföra prövning? Var kan man genomföra prövning?

Prövningarna genomförs i Stockholm eller Malmö hos Plikt- och prövningsverket.

Vad ska man ta med sig till testerna? Vad ska man ta med sig till testerna?

Information om det hittar du på Plikt- och prövningsverkets hemsida.

Kontakt

Om du inte har fått svar på dina frågor om polisyrket, och ansökan till polisutbildningen, är du välkommen att kontakta någon av våra aspirantutbildningsansvariga.

Har du frågor om testerna till polisutbildningen kontakta Plikt- och prövningsverket.