Boka tid för prövning

Blir du godkänd att genomföra medicinsk och psykologisk prövning bokar du tid för prövning och tågresor via Plikt- och prövningsverket webbplats.

Ansökningsprocessen. Sök polisutbildningen, svara på webbenkät, boka tid för prövning, kom till prövning, träffa antagningshandläggare, få beslut och tacka ja.

När det är dags att boka tid för prövning på Plikt- och prövningsverket får du meddelande via Min sida där du kan välja en ledig tid.

Boka resa

Du som inte bor i Stockholms län eller Malmö kommun har möjlighet att boka resa och boende via en länk som kommer upp på Min sida.

Övernattning

Behöver du övernattning vid din prövning bokar du själv ditt boende. Tänk på att boka med avbokningsskydd då du inte får ersättning om din prövning av någon anledning blir inställd. Du får upp till 1500 kronor i ersättning för ditt boende oavsett om det gäller en eller flera nätter. Blankett för att begära ersättning finns under Min sida. Och glöm inte att spara kvittot.   

Om du är folkbokförd i Jämtlands-, Västerbottens-, Västernorrlands- eller Norrbottens län kan få ersättning för 2 nätter, maxbeloppet för ersättning av boende är då 3000 sek (1500 sek/natt).          

Sökande från Gotland

Bor du på Gotland bokar du din båt- och båtbussresa enligt instruktioner på Min sida. Du får upp till 800 kronor i ersättning för din resa. Blankett för att begära ersättning finns under Min sida, glöm inte att spara kvitto.

Mer om bokning av prövning, resa och boende hittar du här.

Var kan man genomföra prövning? Var kan man genomföra prövning?

Prövningarna genomförs i Stockholm eller Malmö hos Plikt- och prövningsverket.

Vad ska man ta med sig till testerna? Vad ska man ta med sig till testerna?

Information om det hittar du på Plikt- och prövningsverkets hemsida.

Kontakt

Om du inte har fått svar på dina frågor om polisyrket, och ansökan till polisutbildningen, är du välkommen att kontakta någon av våra aspirantutbildningsansvariga.

Har du frågor om testerna till polisutbildningen kontakta gärna Plikt- och prövningsverket.