Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Siestafestivalen i Hässleholm

Under dagarna tre, 31 maj till 2 juni, var det musikfestival i Hässleholm med ett par stora artister inbokade. Polisen och polisens volontärer var dock igång redan på tisdagen 29 maj.

Volontärer under Siestafestivalen

Det var ett par tappra campande som kom och bosatte sig på festivalens camping trots det kalla och blöta vädret. Slutsumman på de som bodde på campingen var totalt närmare 7 000 personer.
 
Medelåldern på festivalen är ganska låg vilket gjorde att inriktningen i stora drag var att upptäcka brott mot alkohollagen. En av anledningarna till att polisen vill minska alkoholmängden på festivalen är att det finns ett starkt samband mellan alkohol och våldsbrott. En större mängd alkohol beslagtogs och förverkades vilket kan förklara den trevliga och glada stämning som rådde under festivalens alla dagar.

Volontärerna jobbade under musikdagarna ända fram till midnatt och de fick fullt upp. Det var allt från att svara på frågor vad volontärerna gör till att hjälpa berusade ungdomar till kommunens fältassistenter och polisen. Volontärerna tog ett stort ansvar gällande de arbetsuppgifter de fick och speciellt roligt var det att volontärer från andra orter ville komma och hjälpa oss i Hässleholm.

Volontärerna själva var väldigt glada och positiva, trots hällregn emellanåt är vi från polisens sida är väldigt nöjda med volontärernas insats. Tack till alla som var delaktiga och välkomna åter nästa år!

Till toppen