Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Volontärerna till stor hjälp under påvens besök i Lund och Malmö

Historisk händelse när påven Franciskus besökte Lund och Malmö. Detta är första gången sedan 1989 som en påve besöker Sverige.

Påvebesök i Lund och Malmö 2016 

Den 31 oktober och 1 november besökte Påven Lund och Malmö. Detta var en av de största kommenderingarna i landet och krävde ett långt förarbete med planering av logistiken men framför allt säkerheten. Ett stort arbete som involverade många olika enheter inom Polisen.

Våra alltid lika engagerade volontärer var till ovärderlig hjälp med att hjälpa besökare till rätta och svara på alla möjliga frågor från allmänheten på plats. Den 31 oktober var 50 volontärer igång både i Lund och Malmö och den 1 november hade vi 15 morgonpigga volontärer samlade redan 06:30 vid Swedbank Stadion i Malmö.

De här två dagarna, då vi skrev historia, var intensiva men härliga och jag vill tacka alla er som var med och hjälpte oss i detta positiva uppdrag.

Richard Hultemark

Till toppen