Jobba på polisens IT

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Eller hitta teknikens svaga punkter? Hos oss gör du skillnad och bidrar till ett säkrare Sverige.

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1 000 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. Som IT-specialist får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. IT-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka IT-avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin.


"Bildanalys och AI hjälper polisen lösa brott"

Foto på Linda Albinsson Lind, chef för  biometriska system på it-avdelningen

Linda Albinsson Lind, en av cheferna inom Polismyndighetens it-avdelning som stöttar den forensiska verksamheten, bland annat med kompetens inom bildanalys, AI och biometri.

Vi tar fram it-stöd som automatiskt analyserar stora mängder information och presenterar den så att den kan användas av förundersökningsledare, utredare eller vid rättegångar. Det som tidigare tog flera dagar eller veckor går nu på några sekunder.

Läs hela artikeln med Linda där hon berättar mer om sitt jobb


"Mitt team knäcker språkkoden åt polisen"

Lisette Drangert, AI-utvecklare

Lisette Drangert är AI-utvecklare på polisens it-avdelning med fokus på språk-och textanalys

Med hjälp av it-stöd för textanalys kan till exempel utredare eller underrättelseverksamhet snabbt plocka fram det som är relevant ur stora mängder data. Jag kände direkt att jag hittat rätt på polisen.

Läs hela artikeln med Lisette där hon berättar mer om sitt jobb


"Det är spännande att vara med om den tekniksatsning vi har framför oss"

Mattias Karlsson

Mattias Karlsson, it-specialist med inriktning drift och infrastruktur, polisens it-avdelning

Samhället och Polismyndigheten har inte råd att halka efter. Inom mitt område, infrastruktur och drift, pågår flera satsningar. Exempelvis när det gäller hantering och bearbetning av stora mängder strukturerad och ostrukturerade data. Det är roligt att vara en del av det som händer nu och den resa vi har framför oss.

Läs hela artikeln med Mattias där han berättar mer om sitt jobb


”Threat Hunting och hacka polisbilar är en del av vår vardag”

Bild Emanuel Hedestig framför polisbil

Emanuel Hedestig är it-säkerhetsspecialist på polisens IT-avdelning och berättar om varför han valde polisen som arbetsgivare. Bild: Polismyndigheten

Jag jobbar i en grupp som heter PM-CERT (PM står för polismyndigheten och CERT för Computer Emergency Response Team). Gruppens uppdrag är att förebygga, identifiera och hantera angrepp mot polisens IT-miljöer. Några av våra uppgifter är Threat Hunting och att hacka polisbilar.

Läs hela artikeln med Emanuel där han berättar mer om sitt jobb


"Min kunskap gör skillnad på riktigt"

Jacob Österlindh

Jacob Österlindh är uppdragsledare på polisens IT-avdelning och berättar om varför han trivs inom polisen. Bild: Polismyndigheten

Det kan låta klyschigt, men jag vill göra skillnad med min kunskap. Därför sökte jag jobb på polisens IT-avdelning. Som uppdragsledare jobbar jag med IT-stöd för resehandlingar och är med och gör tillvaron för medborgare säkrare, men också mer tillgänglig.

Läs hela artikeln med Jacob där han berättar mer om sitt jobb


"Jag gör det enklare att kontakta polisen digitalt"

Lovisa Jäberg

Lovisa Jäberg är systemutvecklare på polisens IT-avdelning och berättar vad som är bäst med jobbet.

Jag jobbar med IT-stöd som underlättar för medborgarna att kontakta polisen. Det bästa med mitt jobb är all kunskap och engagemang hos mina kollegor. Jag lär mig varje dag. Det känns också bra att jobba på en organisation med ett viktigt uppdrag – att minska brottsligheten och skapa trygghet i människors vardag.

Läs hela artikeln med Lovisa där hon mer om sitt jobb


Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb

Se film om hur det är att jobba på polisens IT-avdelning