Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Jobba hos oss - it-avdelningen

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Eller hitta teknikens svaga punkter? Då kan du vara med och lösa en större uppgift hos polisen.

Utvecklare och polis arbetar med att ta fram nya it-verktyg

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. Som IT-specialist får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. IT-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka IT-avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin.

Här får du som it-specialist jobba i såväl nationella som internationella sammanhang, och utveckla helt nya lösningar från grunden. Men framförallt får du vara en del av en större uppgift. Istället för att bygga virtuella pokerbord eller optimera affärssystem, får du använda din expertis för att göra gott i samhället, här och nu. Din insats blir en helt avgörande del i polisens arbete med att skapa trygghet i människors liv, varje dag. 

Polismyndigheten och Säkerhetspolisens traineeprogram 2021

Polismyndighetens uppskattade traineeprogram fortsätter att utvecklas - nu i samarbete med Säkerhetspolisen.

Traineeprogrammet

Film: Är du redo för en större uppgift?