Jobba på polisens IT

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Eller hitta teknikens svaga punkter? Hos oss gör du skillnad och bidrar till ett säkrare Sverige.

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1 000 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. Som IT-specialist får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. IT-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka IT-avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin.


"Min kunskap gör skillnad på riktigt"

Jacob Österlindh

Jacob Österlindh är uppdragsledare på polisens IT-avdelning och berättar om varför han trivs inom polisen. Bild: Polismyndigheten

Det kan låta klyschigt, men jag vill göra skillnad med min kunskap. Därför sökte jag jobb på polisens IT-avdelning. Som uppdragsledare jobbar jag med IT-stöd för resehandlingar och är med och gör tillvaron för medborgare säkrare, men också mer tillgänglig.

Här berättar Jacob mer om sitt jobb


"Jag gör det enklare att kontakta polisen digitalt"

Lovisa Jäberg

Lovisa Jäberg är systemutvecklare på polisens IT-avdelning och berättar vad som är bäst med jobbet.

Jag jobbar med IT-stöd som underlättar för medborgarna att kontakta polisen. Det bästa med mitt jobb är all kunskap och engagemang hos mina kollegor. Jag lär mig varje dag. Det känns också bra att jobba på en organisation med ett viktigt uppdrag – att minska brottsligheten och skapa trygghet i människors vardag.

Här berättar Lovisa mer om sitt jobb


"Polisens alla medarbetare är mina kunder"

Viktoria Henge

Viktoria Henge är gruppchef och produktägare på IT-avdelningen och berättar om varför hon valde polisen som arbetsgivare.

 Jag vill göra skillnad i en organisation som drivs av andra parametrar än ett ”vanligt” företag. Och polisen är ju myndigheten med stort M med det viktigaste uppdraget – att minska brottligheten och öka människors trygghet. 

Här berättar Viktoria mer om sitt jobb


Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb

Se film om hur det är att jobba på polisens IT-avdelning