Sök ex-jobb på polisens it-avdelning

Nu finns möjlighet att söka ex-jobb på polisens IT till hösten 2021.

På polisens it-avdelning arbetar vi med ett mycket viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 1 000 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Uppdragsbeskrivning

Fallstudie – Agilt och tvärfunktionellt arbete på polisens it-avdelning

Polisens IT har sedan några år tillbaka anammat ett antal agila principer. Utvecklingsarbetet bedrivs inte längre i projekt utan i grupper med ägandeskap för sina produkter där cheferna har leverensansvar. Driftorganisationen är organiserad efter teknikskrå men med virtuella tvärfunktionella team. Vi är intresserade av att titta på hur detta arbetssätt uppfattas av personalen med fokus på:

  1. Upplevd autonomi för den egna gruppen
  2. Kvalitet och effektivitet i leverensen
  3. Samarbete mellan grupper på it-avdelningen

Genom intervjuer och deltagande studier ser vi gärna en fallstudie av nuvarande arbetssätt samt rekommendationer framåt som ligger i linje med polisens uppdrag och värdegrund. Vi förfinar gärna upplägget i samråd med studenter och akademisk handledare.

Vi tror att exempelvis denna kan tjäna som inspiration: 
Inter-team Coordination in Large-Scale Agile Software Development Projects
Doktorsavhandling, monografi av Tomas Gustavsson

Vi ser gärna sökande som vill arbeta i par kring detta.

Välkommen att skicka in din ansökan med personligt brev och CV till student.it-avdelningen@polisen.se senast söndag 18 juni 2021.

Intervjuer kommer att genomföras löpande.

Eventuella frågor mejlar du till student.it-avdelningen@polisen.se