”Jag gör det enklare att kontakta polisen digitalt”

Lovisa Jäberg

Lovisa Jäberg är systemutvecklare på polisens IT-avdelning och berättar vad som är bäst med jobbet. Bild: Polismyndigheten

Vad lockade med polisens IT-avdelning?

― Jag har alltid varit intresserad av polisens arbete. Jag ville också till en större organisation med möjlighet att lära av andra som kommit längre i sin karriär än vad jag hunnit med ännu. Jag kom från ett mindre start-up bolag där jag trivdes bra, men kände mig ganska ensam i min roll. Här är jag omgiven av många kompetenta kollegor som generöst delar med sig av sin kunskap.

Vad gör du på jobbet?

― Jag tar fram tjänster som underlättar medborgarnas kontakter med polisen. Det kan till exempel vara en e-tjänst där man anmäler borttappade saker eller stulna grejer. Att medborgarna ska ha lätt att komma i kontakt med polisens digitalt är ett stort fokusområde för myndigheten och vi tittar på flera nya IT-stöd för det.

Vad är det bästa med polisen som arbetsplats?

― Det är såklart mina kunniga och roliga kollegor. Men också möjligheten att ta ansvar och att utvecklas i yrket. Jag tycker också att vi har en oväntat stor frihet i val av teknik - givetvis med hänsyn tagen till att alla säkerhetsaspekter är uppfyllda. Vi får också väldigt mycket feedback på det vi tar fram. Dels genom fokusgrupper, men också eftersom så många använder våra tjänster.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb