"Polisens alla medarbetare är mina kunder"

Bild på Viktoria Henge

Viktoria Henge är gruppchef och produktägare på IT-avdelningen och berättar om varför hon valde polisen som arbetsgivare. Bild: Polismyndigheten

Vad lockade dig till polisens IT-avdelning?

― Jag sökte en tjänst som var mer än bara ett jobb. Jag vill bidra till samhällsnytta och göra skillnad i en organisation som drivs av andra parametrar än ett ”vanligt” företag. Och polisen är ju myndigheten med stort M med det viktigaste uppdraget – att minska brottligheten och öka människors trygghet. 

― Som gruppchef på polisens IT-avdelning är jag både produktägare och har personalansvar.  Tidigare har jag jobbat antingen som personalansvarig eller leveransansvarig, men här får jag möjlighet att kombinera båda.

Vad är det bästa med polisen som arbetsplats?

― Att det är den tryggaste platsen man kan vara på – det fullkomligt kryllar av poliser i varje hörn av huset. Skämt åsido, efter mina första månader på polisen upplever jag en otrolig hjälpsamhet i organisationen. Det finns mycket kompetens och engagerade chefer som stöttar när det behövs.

― Att vi sitter centralt på Kungsholmen i direkt anslutning till ”stora” polishuset och har goda träningsmöjligheter är också bra features.

Hur ser din arbetsdag ut?

― En arbetsdag kan se ut så här: jag startar vid åtta och tittar igenom mejlboxen. Går igenom offerter för en produkt där vi behöver nytt licensavtal. Tittar in på dagliga ståuppmötet vid 08:30 för löneteamet för att höra vad som bubblar. Ringer sen upp produktleverantören för att diskutera införandet av en ny modul. Efter lunch och promenad är det dags för enhetsledningsmöte där vi går igenom budgetprocessen. På seneftermiddagen träffar jag ett par av mina medarbetare för individuella avstämningssamtal där vi prata utmaningar och nya möjligheter. Avrundar dagen med att gå igenom nytt i inboxen och ögnar morgonens kalender. All set.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb