Jobba hos oss - it-avdelningen

Vill du vara med och utveckla polisens it-stöd till nytta för medborgarna samt medarbetarna i den polisiära verksamheten?

Medarbetare på it-avdelningen framför datorskärmar.

Som medarbetare på polisens it-avdelning är du delaktig i utvecklingen inom många spännande verksamhetsområden. Hos oss kan du göra skillnad – för en effektivare polisverksamhet och för ett rättssäkert och demokratiskt samhälle.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik, utifrån agila principer och förhållningssätt.

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela Polismyndigheten och dess cirka 
30 000 medarbetare.

It-avdelningen har cirka 900 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Avdelningen ansvarar även för att införskaffa it-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. It-avdelningen har även ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Lediga it-jobb

Listan går att filtrera på lediga jobb på it-avdelningen.

Lediga jobb inom polisen

Till toppen