Medarbetare på it-avdelningen berättar

Emma, Gabriel, Jeanette, Johanna och Mauricio jobbar inom olika delar av it-avdelningen. Här berättar de om sina arbeten och varför de valt att arbeta på polisens it-avdelning.

Emma – agil coach och uppdragsledare med fokus på verksamhetsutveckling

Som agil coach jobbar Emma nära teamen för att hjälpa dem att förbättra sina arbetssätt. Agil verksamhetsutveckling innebär att istället för att jobba med specifika team och individer, tittar man på lösningar som fungerar för många och för hela polisens it.

– Polisens it-avdelning är en stor organisation som gör många olika saker. Som agil coach får jag vara med i alla de här verksamheterna och träffa många spännande människor. Det är jättekul, varje dag.

Gabriel – uppdragsledare och förändringsledare inom GIS

Som uppdragsledare och förändringsledare inom geografiska informationssystem (GIS) jobbar Gabriel för att införa GIS-applikationer inom Polismyndigheten.

– En trevlig arbetsplats med mycket trevliga kollegor och med många roliga uppgifter, där mycket är omfattande och samhällskritiskt, vilket gör det extra spännande.

Jeanette – gruppchef för applikationssupport arbetar för att effektivsera polisens vardag

Som gruppchef planerar Jeanette verksamheten, ser till att rätt kompetens finns inom de olika teamen och hjälper medarbetarna att prioritera sina arbetsuppgifter. 

– Jag ser på ledarskapet som en mer coachande roll där det handlar om att engagera och motivera medarbetarna.

Johanna – informationssäkerhetsspecialist ser till att polisen it-system är säkra

Som informationssäkerhetsspecialist jobbar Johanna bland annat med it-säkerhetsarkitektur, autentisering och att se till att de system som designas och utvecklas inom polisen är säkra. 

– Jag känner att jag hela tiden bidrar till att vi har en miljö som faktiskt hjälper polisen att lösa brott på ett effektivt och säkert sätt. Att se till att vår information är tillgänglig när den behöver vara det, men aldrig kommer i orätta händer.

Mauricio – utvecklar lösningar som gör att viktig information är tillgänglig för poliser i yttre tjänst

Som systemutvecklare inom mobilitet bidrar Mauricio till att poliser ute på fältet får bättre förutsättningar för att arbeta effektivt och kunna avgöra och fatta rätt beslut i olika situationer.

Polisen är en stor myndighet som gör att det finns möljighet att växa och utvecklas.

– Du får direkt återkoppling på allt du gör, vilket gör att man verkligen känner sig som en viktig del och att du gör något för samhället.

Till toppen