Traineeprogram polisens it

Är du nyutexad och vill arbeta som Systemutvecklare, Systemutvecklare med inriktning mot DW/BI, Teknikspecialist inom it-säkerhet eller som Produktspecialist inom Specialistsystem - och göra samhällsnytta?

Den 31 augusti 2020 startar polisens it-avdelning tredje omgången av sitt traineeprogram. Ansökan är öppen - sista ansökningsdag den 22 januari.

Placering: Kungsholmen i Stockholm eller Norrköping

Syftet är att erbjuda en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapas värdefulla kontakter både inom och utanför polisens it-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med övriga i traineegruppen.

Syftet med vårt traineeprogram är att:

  • erbjuda en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet
    bygga nätverk med övriga traineer och medarbetare inom Polismyndigheten
    stötta fortsatt personlig utveckling och yrkesmässig karriär inom polisens it.

Till Lediga jobb (filtrera på it-avdelningen)

Traineer på polisens it berättar

Traineer från it-avdelningens första traineeprogram berättar om varför de söka just till polisens it traineeprogram och hur det är att jobba på polisens it-avdelning.

Traineer på polisen it-avdelning berättar

Om vi har möjlighet att ta emot studenter görs detta inom ramen för universitets- och högskoleutbildning.

Vid frågor kontakta student.it-avdelningen@polisen.se

För alla uppdrag krävs svenskt medborgarskap samt goda kunskaper i svenska. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Till toppen