Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Traineeprogram polisens it

Syftet är att erbjuda en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet.

Traineeprogrammet startade den 2 september 2019 och pågår på heltid under sex månader – därefter fortsätter anställningen inom it-avdelningen. 

Ansökan till Traineeprogram 2020 öppnas upp i december.

Placering: Kungsholmen i Stockholm

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom it-avdelningen.

Under traineeperioden skapas värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens it-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med övriga i traineegruppen.

Syftet med vårt traineeprogram är att:

  • erbjuda en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till it-avdelningen i synnerhet
  • bygga nätverk med övriga traineer och medarbetare inom Polismyndigheten
  • stötta fortsatt personlig utveckling och yrkesmässig karriär inom Polisens it.

Traineer på polisens it berättar

Traineer från it-avdelningens första traineeprogram berättar om varför de söka just till polisens it traineeprogram och hur det är att jobba på polisens it-avdelning.

Traineer på polisen it-avdelning berättar

Om vi har möjlighet att ta emot studenter görs detta inom ramen för universitets- och högskoleutbildning.

Vid frågor kontakta student.it-avdelningen@polisen.se

För alla uppdrag krävs svenskt medborgarskap samt goda kunskaper i svenska. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Till toppen