Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Filmer om polisens vardag

Att arbeta som polis är ett omväxlande yrke. Här kan du ta del av några polisers egna berättelser.

Arbetet som polis skiljer sig åt beroende på vilken typ av tjänst man har och var i Sverige man arbetar. Som polis måste man ibland hantera svåra situationer. I filmerna nedan berättar några poliser om sin vardag och om händelser som har påverkat dem särskilt mycket.

–  Vara ute bland människor är det bästa med jobbet. Jag ser mig också lite som en förebild för ungdomarna här i området, säger Chalid, områdespolis i Malmö.

– Jag har varit med om väldigt otäcka saker, men jag har aldrig mått dåligt av det i längden, berättar Fredrik, hundförare i Karlstad.

– Uniformen hjälper en ganska mycket när man är ute. Det är ett litet skydd mot jobbiga saker, men såklart inte allt, berättar Sofie, närpolis på Gotland.

– Oavsett vem jag än har framför mig så försöker jag att inte döma, man vet inte varför deras liv har blivit som det blev, berättar Rissa, närpolis i Kista, Stockholm.

– Efter åtta år som polis ser jag fortfarande fram emot att gå till jobbet, berättar Robert, gruppchef  i Stockholm city. Ta del av hans och andra polisers berättelser.

Till toppen