Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medarbetare på it-avdelningen berättar

Emma, Katrin och Cecilia jobbar inom olika delar av it-avdelningen. Här berättar de om sina arbeten, varför de sökte jobb på polisens it-avdelning och vad de tycker är bäst med deras jobb.

Emma, Agil Coach med fokus på verksamhetsutveckling

Emma Bjerkefeldt arbetar som agil coach på Polisens it-avdelning sedan januari 2018. Dessförinnan har hon arbetat som teknikkonsult på Semcon i ett uppdrag som koordinator och agil coach på Ericsson för tre remote team i Ungern. Emma har även arbetat som teknisk kommunikatör och med informationsarkitektur.

Det är såklart häftigt att få vara med och göra Sverige till en tryggare plats och i likhet med många andra i min generation tycker jag att det är roligt att känna att mitt jobb spelar roll, inte bara för mig utan för väldigt många människor i och utanför Sverige.  Men den största anledningen till att jag jobbar med det jag gör är att det är fantastiskt roligt.

Emma_Bjerkefeldt_3

I min roll som agil coach hjälper jag andra att tänka annorlunda och se saker på nya sätt. Fotograf Polismyndigheten.

Jag jobbar som agil coach med fokus på agil verksamhetsutveckling på Polisens it-avdelning. Ingen dag är den andra lik och jag får vara med och peta lite överallt och träffa många olika personer från alla delar av it-avdelningen. Det är socialt, omväxlande och jag lär mig nya saker varje dag.

Som agil coach hjälper man andra att tänka annorlunda och se saker på nya sätt. Det gör att jag hela tiden måste sätta mig in i andra människors och teams utmaningar och tillsammans med dom komma på nya sätt att lösa problem.  Att jobba med verksamhetsutveckling innebär egentligen samma sak men istället för att jobba med enskilda individer och mindre team så tittar man på hela organisationen och försöker hitta lösningar som fungerar för många.

Jag lägger mycket energi på att försöka hitta sätt för kollegorna på it-avdelningen att jobba mer tillsammans och lära sig av varandra. Det är svårt. Polisens it-avdelning är en stor och spretig verksamhet där vi gör allt från att utveckla nya mobilappar åt poliser i yttre tjänst till att se till att alla Poliskontor ute i Sverige har den it-utrustning de behöver. Men för att hela verksamheten ska fungera bra behöver vi prata med varandra och hitta sätt att dela kunskap och utmaningar så att vi kan hjälpas åt att lösa problem. Det är också viktigt att ta del av varandras lösningar så vi inte uppfinner hjulet på nytt hela tiden.

En vanlig dag för mig börjar med att jag går igenom min mejlkorg och dagens möten samtidigt som jag dricker kaffe. Sedan har vårt team en kort avstämning där vi kollar av med varandra hur saker går och om någon behöver hjälp. Kanske har jag bokat in coachning med ett utvecklingsteam lite för nära inpå avstämningen och måste springa för att hinna, det vore typiskt mig. Efter coachningen stannar några kvar och vill prata mer om de saker som kom upp under mötet men förmodligen har någon annan bokat rummet efter oss så vi sätter oss ute i fikarummet och pratar en halvtimme till. 

Efter lunch sätter jag mig och förbereder en workshop om nya testverktyg som jag ska hålla imorgon. Johan i Norrköping hör av sig och berättar att hans team har provat ett nytt verktyg för att visualisera hur deras applikationer mår som han gärna vill visa upp så att fler kan använda det.  Jag hjälper honom att boka in ett tillfälle där han kan demonstrera det hans team har gjort för de som kan tänkas vara intresserade och ser till att inbjudningar till detta tillfälle skickas ut.  Det är som sagt viktigt att vi delar smarta lösningar med varandra. 

När det är bokat och klart är det nästan dags att gå hem men först hinner jag pilla lite på en utbildning om agila arbetssätt som jag ska hålla för våra nya traineer när de kommer i september. Och dricka en till kopp kaffe. Sen är dagen slut.

Katrin sätter användaren i centrum

Katrin Nordin arbetar sedan hösten 2016 som User Experience (UX) Designer i mobilitetsteamet på it-avdelningen. Dessförinnan pluggade hon interaktionsdesign på Stockholms universitet.

Porträtt på Katrin, UX-designer på Polismyndigheten.

I rollen som UX-designer lägger Katrin mycket tid på att sätta sig in i verksamhetens behov för att kunna föreslå relevanta lösningar. Fotograf Polismyndigheten.

Vad gör du i rollen som UX Designer?

Mitt fokus är användarupplevelsen - att förbättra interaktionen mellan användare och produkt. Det görs bland annat genom att designa med användbarhet och tillgänglighet i främsta rummet.

Jag är med och säkerställer att de system, funktioner etc. som vi utvecklar görs utifrån användarens behov. Bland mina uppgifter ingår research för att förstå verksamheten, interaktionsdesign, grafisk form och användningstestning.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Dagarna har hittills varit väldigt varierade! Återkommande är de kontinuerliga avstämningarna med slutanvändarna. Mycket tid går till att förstå verksamhetens behov och göra relevanta lösningsförslag därefter.

Vad tycker du är bäst med ditt jobb?

Det är hög kompetens och bra stämning i mobilitetsteamet. Jag gillar det användarcentrerade arbetssättet och givetvis de engagerade slutanvändarna.

Det känns som att min kompetens fyller en viktig funktion och självklart känns det fantastiskt att få bidra till att underlätta arbetet för våra poliser.

Cecilia utvecklar polisens kart- och e-tjänster

Cecilia Gårlin har en bakgrund som programmerare och jobbade i privat sektor innan hon 2011 började som systemutvecklare inom polisen. Idag är hon gruppchef för två utvecklingsteam i Norrköping.

Porträtt av Cecilia, gruppchef på it-avdelningen hos polisen.

Samhällsnyttan var en viktig anledning till att Cecilia sökte sig till polisen. Fotograf Polismyndigheten.

Vad innebär ditt jobb som gruppchef?

Jag är gruppchef och produktägare för polisens kartapplikationer och e-tjänster. Jag ansvarar för två utvecklingsteam. Det ena utvecklar de kartstöd som poliserna behöver, det andra utvecklar e-tjänster för medborgarna. Jag har personalansvaret och leveransansvaret och balanserar min tid mellan dessa två delar.

Vad fick dig att söka jobb på polisens it-avdelning?

Jag fick reda på jobbet genom kontakter. Det var mycket känslan av att kunna bidra till något samhällsnyttigt som gjorde att jag tyckte det var värt att söka tjänsten.

Vad är bäst med ditt jobb?

När vi levererar verksamhetsnytta och får feedback direkt från våra användare och när jag får vara med när medarbetare växer. Att ha team som arbetar tight ihop och tar ansvar tillsammans är häftigt att uppleva. Jag gillar att utveckla arbetssätt och tänka nytt för att få oss att bli effektivare.

Vårt arbete: att göra samhället säkrare

Tom Johansson och Hanna Gäddman är nyanställda på polisens it-avdelning. Det finns flera skäl till varför de valde just Polismyndigheten som arbetsgivare - samhällsnyttan väger tyngst.

Tom började arbeta som utvecklare inom PKI, Public Key Infrastructure, i augusti 2017, efter att tidigare under året ha gjort sitt exjobb hos myndigheten. Polisen var något av en drömarbetsgivare, berättar han, då arbete vid en större organisation lockade:

– Hos polisen finns väldigt intressanta utmaningar som uppkommer i och med att det är en stor organisation med gott om resurser. It-säkerhet ligger väldigt nära kärnverksamheten och det finns en otrolig kompetens här. För mig har det varit fantastiskt inspirerande att arbeta i en öppen kultur där alla delar med sig av det de kan, berättar Tom.

Även Hanna är nyanställd. Under vårterminen 2017 praktiserade hon på it-avdelningens grupp för beslutsstöd och skrev därefter sitt exjobb. Det ledde till att hon i dag är uppdragsledare på it-avdelningen.

Precis som i fallet med Tom, lockades hon av organisationens muskler. Men viktigast av allt är göra skillnad för samhället, menar Hanna:

– Största anledningen till att jag valt att arbeta på Polismyndighetens it-avdelning är att mitt arbete faktiskt bidrar till samhällsnyttan. För mig som dessutom arbetar inom beslutsstöd har Polismyndigheten bland de mest intressanta data man kan arbeta med. Det är ytterligare ett stort plus att arbeta på en IT-arbetsplats med så jämn könsfördelning mellan kvinnor och män.

Tom understryker att det är just samhällsnyttan som särskiljer polisen från många andra arbetsgivare:

– Det pågår en kapplöpning där du har "the good guys" och "the bad guys" som tävlar mot varandra. Det ställer hela tiden krav på oss; att vi ska följa med i utvecklingen, jobba agilt och dessutom ligga i framkant. Den utmaningen lockar människor som brinner för att arbeta med den senaste tekniken. Det känns väldigt bra att göra nytta för samhället och att hjälpa dem som är längst ut på fronten med att tillhandahålla verktyg.

Polisen är dessutom en arbetsplats där du som anställd har möjlighet att växa i din yrkesroll:

– Jag var ganska grön när jag började här i augusti, och jag var öppen med att jag behövde lära mig en hel del. Alla hade full förståelse för det. Den kulturen genomsyrar nämligen hela organisationen. Man blir inte fullärd utan vi måste hela tiden vidareutbilda oss och hänga med i det som händer. Utvecklingen inom IT går i en rasande takt, den accelererar snarare än stagnerar. Pratar man dessutom om säkerhet ser vi dagligen hur viktigt det är för samhället att hänga med i utvecklingen, avslutar Tom.

Text: Adrianna Jalming.

 

 

Till toppen