JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef för lönesupporten vid Polisens Administrativa Center i Linköping

Vill du arbeta med kompetenta och trevliga kollegor och samtidigt bidra till att stötta Polismyndighetens medarbetare i lönefrågor? Vi söker nu gruppchef till lönesupporten på Polisens Administrativa Center i Linköping!

Organisation

HR-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

30 april 2018

Ansök senast

23 maj 2018

Referensnummer

A225.923/2018

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningen på polismyndigheten har i dagsläget ca 700 medarbetare. En av enheterna inom HR- avdelningen är HR-direkt som är en resursstark enhet med bred kompetens inom alla HR-områden. Enheten ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom samtliga HR-områden till chefer och medarbetare i hela myndigheten. Polisens administrativa center (PAC) är en sektion som arbetar med det administrativa kring myndighetens personal såsom löner, pension, avtal och intyg samt även systemrelaterade frågor gällande vårt lönesystem Palasso. På PAC arbetar idag fem grupper varav en av dessa grupper är lönesupporten. Lönesupporten är vägen in för samtliga medarbetare inom myndigheten när det gäller lönerelaterade frågor samt frågor om pensioner. PAC ligger i Linköping.

Vi söker nu en chef till gruppen för lönesupport vid polisens administrativa center (PAC). Gruppen består av 8 kompetenta personer som har bred kunskap och erfarenhet inom området och stöttar Polismyndighetens alla medarbetare och chefer i dessa frågor. Arbetet innebär till stor del att driva både operativt och strategiskt utvecklingsarbete för lönesupportfunktionen kopplat till HR-direkts och HR-avdelningens uppdrag. Det innebär ett tätt samarbete med övriga grupper som arbetar med löneutbetalningsprocessen samt även andra enheter inom HR-avdelningen och den övriga verksamheten. Ett kontinuerligt arbete krävs också för att identifiera behovet av stöd, ta fram och kommunicera stödmaterial samt marknadsföra lönesupporten och HR-direkt inom Polismyndigheten.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för lönesupporten i Linköping

ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i sektionens ledningsgrupp
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du

 • minst ett års erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • för funktionen relevant examen/utbildning eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt
 • minst 2 års erfarenhet av supportverksamhet och/eller lönearbete
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan har

 • ingått i ledningsforum
 • har akademisk examen/utbildning inom HR, ekonomi eller liknande
 • chefs- och/eller ledarskapsutbildning

Se hela kravprofilen här

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Eva Dolk, 010-563 66 55. Information om rekryteringsprocessen lämnas av: chefsrekrytering@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211; Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10; Fackförbundet ST, Andreas Ekblad, tfn via växeln 114 14; SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett chefsförordnande om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Linköping

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A225.923/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast onsdag den 23 maj 2018!

 

Till toppen