JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef till utredning vid grova brott Polisområde Nord Stockholm

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7 000anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland samt regionala enheter och ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 april 2018

Ansök senast

22 maj 2018

Referensnummer

C19319/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde nord är en sammanslagning av de tidigare tre polisområden Västerort, Norrort och Roslagen. Polisområdet omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholm stad. Antal boende i polisområdet är nära 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Polisområdet består av sju lokalpolisområden, en underrättelsesektion, fem utredningssektioner och ett kansli. Här arbetar ca 1 500 polisanställda.

Grova brottsektionen består av tre stycken utredningsgrupper samt två spaningsgrupper som leds av en sektionschef. Vi söker nu en gruppchef till en av utredningsgrupperna.

Sektionen ansvarar för brottsutredningar av allvarlig och komplicerad natur på polisområdesnivå. Sektionen skall bedriva offensiv utredningsverksamhet inom aktuella verksamhetsområden och brottstyper samt samverka med Lpo både i utredning och kompetenshöjande åtgärder avseende grova brott.

Arbetsbeskrivning

Utredningsverksamheten vid sektionen präglas av ett högt ärendeinflöde avseende mord/spaningsmord, grova sexualbrott, mordförsök, människorov/utpressning m.m. med både kända och okända gärningspersoner. Vid sektionen hanteras även dödsfall utan misstanke om brott samt försvunna personer.

Vi arbetar fortlöpande med utveckling av verksamheten för att uppnå optimal effekt och hög kvalité i vår utredningsverksamhet.

Vid spaningsmord arbetar vi enligt PUG-koncept i team, och i andra typer av ärenden, enskilt eller i anpassade utredningsgrupper. Detta ställer krav på flexibilitet både i ledarskapet och för medarbetaren.

Som chef för utredningsgrupp vid grova brottsektion:

ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i sektionens ledningsgrupp
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar samt arbeta för en hållbar arbetsmiljö och en jämställd arbetsplats
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du

 • minst ett års erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • erfarenhet av utredningsverksamhet
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • polisutbildning

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Meriterande om du har erfarenhet av utredning av grova brott samt vana att arbeta med hemliga tvångsmedel

Se hela kravprofilen här

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av . rekryterande chef, Magnus Gustafsson 010-56 30932
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Lena Järefäll 010-56 37842

Fackliga företrädare

OFR-P: Siv Stendahl, 0739-404231
Saco-s: Nils Karlsson, 0709-828986
SEKO Polisen: Kurdistan Babaey,070-652 51 60
OFR/-S: Cecilia Carlberg, 0739-10 14 52

Övrig information

Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Placering vid Tegen i Sollentuna

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Du söker befattningen via Polisens Rekryteringsstöd. Du skapar ett konto första gången du ansöker. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt via hr-avd-chefskansli-6.rps@polisen.se

Övrig information
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan senast 22 maj 2018

 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen