Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

PKC Region Mitt söker förundersökningsledare

PKC-verksamheten tar emot merparten av de anmälningar gällande brott och förluster som inkommer till Polisen. Verksamheten hanterar även merparten av de tips som inkommer. Till vår verksamhet söker vi nu förundersökningsledare antingen polis eller civil.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

20 april 2018

Ansök senast

02 juli 2018

Referensnummer

C19221/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Mitt består av Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län och har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; regionala enheter såsom operativa enheten, utredningssenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

PKC-sektionen är inordnad i den regionala operativa enheten. PKC-sektionen omfattas av grupper om förundersökningsledare, PKC operatörer, driftledare, larmoperatörer samt personalplanerare.

Sektionen har ett tydligt samarbete med övriga delar av polisens verksamhet och har en aktiv del i polisens brottsutredande uppdrag samtidigt som den verksamhetsmässigt knutits närmare regionens ledningscentral.

PKC-verksamheten tar emot merparten av de anmälningar gällande brott och förluster som inkommer till Polisen. Verksamheten hanterar även merparten av de tips som inkommer.

Vid Polisens Kontakt Center arbetar idag ca 80 personer. PKC har verksamhet i Norberg och Västerås. Polisens kontaktcenter (PKC) är en central del av Polisens service till sina kunder, en verksamhet som ska bedrivas med hög tillgänglighet och kvalitet samt ett mycket gott bemötande. PKC ska för telefon- och internetanmälningar vara det första steget i en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess, med fokus på brottsofferbemötande.

Till vår verksamhet i Västerås eller Norberg söker vi nu förundersökningsledare antingen polis eller civilanställda.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare vid PKC kommer du att granska regionens anmälningar och du kommer att fatta beslut om förundersökning ska inledas eller inte, besluta om inledande utredningsåtgärder samt vägleda operatörer vid målsägande, vittnesförhör och övriga inledande utredningsåtgärder

Du ansvarar för kvalitetssäkring av inkomna och redovisade ärenden, du sam-verkar med andra enheter och regionsledningscentralen. Du arbetar tillsammans med PKC-operatörerna, stödjer och utvecklar dem i deras arbete.

Tjänsten ger en god helhetssyn över hela polisens verksamhet och en bred kompetens i och med att PKC hanterar alla typer av ärenden.

Vi vänder oss till sökande som har en polisiär eller civil bakgrund enligt nedan:

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER FÖR POLIS

 • Genomförd grundutbildning till polisman
 • Den nationella utbildningen förundersökningsledning – fördjupning, alternativt jämförbar utbildning avseende förundersökningsledning.

KVALIFIKATIONER FÖR CIVIL

Juridisk utbildning omfattande:
Brottsutredning - civil, juridik- bas och den nationella utbildningen, förundersökningsledning - fördjupning, alternativt jämförbar utbild-ning avseende förundersökningsledning


Alternativt:

Redan verksam som förundersökningsledare t.ex. åklagare

KVALIFIKATIONER ÖVRIGT

Du har erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel och bör ha verkat två år eller mer i en sådan funktion.

Tjänsten som förundersökningsledare ställer stora krav på att kunna arbeta självständigt och samarbeta tillsammans med övriga befattningshavare på PKC. Vi kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av förundersökningsledning.
 • Kunskap om Polisens nationella utredningskoncept PNU och polisens underrättelsemodell PUM
 • Kunskap i polisens datasystem framförallt DUR2


PERSONLIGA EGENSKAPER

 • Du är skicklig att använda och förmedla din kunskap och lämna
 • direktiv även under viss tidspress.
 • Du har god förmåga att inhämta rättskällor/praxis och tillämpa innehål-let
 • Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt.
 • Du har god förmåga att fatta beslut vid tillräckligt underlag
 • Du har kunskap om regelverket beträffande arbete med unga lagöverträdare.
 • Du har goda kunskaper i brottsrekvisit
 • Du har god datavana
 • Du har god servicekänsla och ger ett gott bemötande
 • Du vill vara med och utveckla verksamheten ytterligare vid PKC.
 • Du trivs med att arbeta mot uppsatta mål
 • Du har god förmåga att arbeta självständigt och samarbeta i grupp
 • Du har god pedagogisk förmåga och delar med dig av din kunskap


I första hand vänder vi oss till dig med efterfrågad utbildning men även du utan efterfrågad utbildning är välkommen med din ansökan.
Vi bedömer i enlighet med Polismyndighetens beslutade riktlinjer för förordnande av förundersökningsledare om din utbildning motsvarar de krav på kunskaper som ställs, om det bedöms nödvändigt ser vi även över möjligheten att kunna erbjuda den utbildning som krävs för att kunna förordnas som förundersökningsledare.

Kontaktpersoner

Henrik Keventer Gruppchef: 010-567 63 50  

 

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Ralf Andersson tel 010-567 63 35, ST: Linnea Hjelm tel 010-567 54 95, SEKO: Monica Hedin tel 010-567 02 32, SACO-S: Maria Forsgren tel 010-567 68 96    

Övrig information

Anställningen: Det är en tillsvidareanställning. Provanställning om 6 mån tillämpas för sökanden som inte jobbar inom Polismyndigheten. 

Arbetstid: PKC har periodplanerad arbetstid 365 dagar om året, mellan klockan 06.45 – 22.30. I förlängningen kan tjänsten innefatta 24/7 tjänstgöring.

Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

Tjänstgöringsort är Västerås eller Norberg önskemål lämnas vid ansökan.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare Camilla Toft Grahn på 0730-742 556.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen