JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker flera juniora systemutvecklare till IT-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 april 2018

Ansök senast

03 maj 2018

Referensnummer

C19027/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar till poliser. De appar vi hittills har tagit fram stödjer flera olika verksamhetsområden, och utöver att vidareutveckla dem enligt den feedback som kommer in så behöver vi utveckla helt nya appar också!

Utvecklingstakten behöver öka varför samarbeten inletts med flera andra it-grupper inom it avdelningen samtidigt som andra it-grupper startat upp egen app-utveckling. Att dela med sig och coacha varandra är en viktig del i det dagliga arbetet.

Vi bygger innovativa lösningar som ska överträffa polisernas önskningar. Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. För det behöver vi ligga steget före. Och vi behöver bli fler.

Teamet
Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team med många olika kompetenser. Vi åker på verksamhetspraktik hos exempelvis poliser i fält för att sätta oss in i deras problem. Vi samarbetar kring verksamhetsutveckling, produktutveckling, och processoptimering. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi ser tydliga vinster med parprogrammering - vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.

Kvalifikationer

 

Vi söker dig som har:

  • Minst 2 års universitetsstudier inom it
  • Minst 2 års erfarenhet av systemutveckling (inom de senaste 3 åren)
  • Du kan visa upp/beskriva minst 2 lösningar som du varit med och utvecklat
  • Erfarenhet av TDD, parprogrammering
  • Minst 1 års erfarenhet av apputveckling, t ex JavaScript, AngularJS, HTML5, Ionic, Swift, ObjectiveC eller
  • Minst 1 års erfarenhet av back-end-utveckling, och därmed goda kunskaper i exempelvis Java, JavaScript

Meriterande:
Det är meriterande om du har:

  • Civilingenjör inom IT, data, teknisk fysik alternativt examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med IT-inriktning.
  • Erfarenhet av att implementera lösningar för att mäta användarbeteende
  • Erfarenhet av biometri, röststyrning, autentisering, deep learning
  • Brinner för att arbeta användarcentreratErfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet

Personliga egenskaper
Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen