JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker seniora systemutvecklare till IT-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 april 2018

Ansök senast

03 maj 2018

Referensnummer

C19026/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar till poliser. De appar vi hittills har tagit fram stödjer flera olika verksamhetsområden, och utöver att vidareutveckla dem enligt den feedback som kommer in så behöver vi utveckla helt nya appar också!

Utvecklingstakten behöver öka varför samarbeten inletts med flera andra it-grupper inom it avdelningen samtidigt som andra it-grupper startat upp egen app-utveckling. Att dela med sig och coacha varandra är en viktig del i det dagliga arbetet.

Vi bygger innovativa lösningar som ska överträffa polisernas önskningar. Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. För det behöver vi ligga steget före. Och vi behöver bli fler.

Teamet
Vi är ett multifunktionellt team med många olika kompetenser som har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi samarbetar kring verksamhetsutveckling, produktutveckling, och processoptimering och åker på verksamhetspraktik hos exempelvis poliser i fält för att sätta oss in i deras problem. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi ser tydliga vinster med parprogrammering - vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.

Kvalifikationer

Det är en utmaning att fånga programmeringsmässig passion i tydliga punkter men vi ser att du har goda erfarenheter av utveckling i moderna ramverk och agila arbetssätt och att du har en eller flera tekniska spetsar.

Vi söker dig som har:

  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med IT-inriktning Minst 5 års erfarenhet av systemutveckling (inom de senaste 6 åren) som inkluderar:
  • minst 3 år av apputveckling, t ex JavaScript, AngularJS, HTML5, Ionic, Swift, ObjectiveC
  • användarcentrerad utveckling i minst 3 uppdrag (gärna med utgångspunkt i MMF/MVP)där testdriven utveckling och/eller parprogrammering eller liknande metod använts i minst 2 uppdrag
  • Alternativt minst 5 års erfarenhet av systemutveckling (inom de senaste 6 åren) som inkluderar
  • minst 3 års erfarenhet av back-end-utveckling t ex Java EE, JBoss eller node.jslösningar som använt databaser som MySQL, Oracle, MongoDB eller grafdatabaser
  • där testdriven utveckling använts i minst 2 uppdrag minst 2 års erfarenhet av REST och/eller SOAP

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du är en lagspelare som gärna samverkar med alla olika roller/kompetenser i och utanför teamet. Du bidrar med struktur, har förmåga att göra en sak i taget men göra den bra. Du har ett brinnande teknikintresse som liksom aldrig stillas, det finns alltid något nytt att lära som kan göra oss bättre. Du har problemlösningsförmåga och förmåga att växla fokus från strategi till användarkrav. Du vill aktivt förändra vårt arbetssätt och jobbar hårt med att minska ledtider. Teamets leverans till våra användare är det viktigaste och vi alla hjälps åt att lyckas tillsammans!

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                 

Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen