JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Teknikspecialister till Polisens kameraövervakning

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

17 april 2018

Ansök senast

11 maj 2018

Referensnummer

C19128/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Vi är en myndighet som är under förändring där it har en betydande roll. Med bättre it-stöd kan hela polisverksamheten arbeta mer effektivt. Polisens it-avdelning har ca 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Till polisens it-avdelning och gruppen för A/V, Formulär och eLearning söker vi nu flera stjärnor som vill arbeta med polisens kameraförmåga och som vill vara med att bygga upp och leverera lösningar i världsklass.

I rollen som teknikspecialist kommer du vara med att utveckla, införa och livscykelhantera ny smart kamerateknik. Vi satsar helhjärtat inom området och vill skapa de allra bästa förutsättningarna för att öka tryggheten och en ökad brottsuppklarning.

Det finns möjlighet att kunna nischa sig mot kamerateknik för att säkerställa att vi alltid har den bästa tekniken, alternativt mot VMS-plattformen för att säkerställa att användningen av kamerorna alltid är optimal. Du kommer att arbeta med både drift, support och utveckling av utrustning samt mjukvara, allt beroende på område och erfarenhet. Arbetet kräver att man både kan arbeta med internt utvecklade lösningar samt inköpta produkter som kräver erfarenhet av viss leverantörsstyrning och uppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även att omvärldsbevaka det aktuella området för att hitta nya innovativa lösningar.

Vi bedriver inga stora projekt, utan vi tror på ett mer agilt förhållningssätt där vi värdesätter mindre leveranser oftare. Vi älskar också våra användare, det är för dem vi är till för och därför jobbar vi väldigt nära tillsammans med dem för att förstå deras behov och leverera det de verkligen behöver. Det innebär att du kommer få göra verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten samt ofta och kontinuerligt göra besök där vår teknik används.

Vi vill att du tar oss till nästa nivå av teknik och innovation som kan förbättra Polisens förmåga att klara upp brott, där våra leveranser spelar roll och gör skillnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kunskap som Polismyndigheten bedömer som likvärdig 
  • Erfarenhet av arbete med kameralösningar och/eller av arbete med video management software

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Drift- och förvaltning gällande kameralösningar 
  • Hantering av produkter ur ett livscykelperspektiv 
  • Arbete i agila team och med agila metoder

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med eget driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Ulla Thorsman, tfn, 010-56 28756

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen  

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Sista ansökningsdag är den 11 maj 2018

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen