JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Verksamhetsutvecklare, utrustning. UC Stockholm

Är du intresserad arbeta med frågor som rör utrustning. Vi söker flera medarbetare med olika kompetenser till utvecklingscentrum Stockholm/Utrustningsgruppen, Nationella operativa avdelningen vid Polismyndigheten

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

13 april 2018

Ansök senast

30 april 2018

Referensnummer

52/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt.  Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

UC
Utvecklingscentrum Stockholm är en av sju utvecklingscentrum inom Nationella operativa avdelningen.   

Utvecklingscentrum Stockholm består av fyra grupper varav två arbetar med utrustning. Utrustningsgrupp 1 har ansvar för skyddsutrustning vapen, ammunition och uniformer. Utrustningsgrupp 2 ansvarar för fordon, trafik- och teknisk utrustning.

Arbetsbeskrivning

Vårt uppdrag är att ta fram allt från skyddsutrustning, teknisk utrustning, beväpning/ammunition, uniformer, fordon och trafikutrustning.

Utrustningsgruppen uppdrag är att ta fram tekniska
kravspecifikationer d.v.s. beskriva vilken förmåga utrustningen ska ha. Det
innebär att du måste hålla dig uppdaterad om vad som händer i omvärlden och
vilken utrustning som andra myndigheter använder.

Du ska samverka med de inom polisen som arbetar med arbetsmetoder i syfte att kunna ställa rätt krav på utrustning som uppfyller den förmåga som polisen ska ha inom ramen för t.ex. Särskilda polistaktiken (SPT) och Nationella insatskonceptet (NIK). Uppdraget innebär att du arbetar individuellt och i team. Den utrustning som ska tas fram måste ofta vara kompatibel med annan utrustning t.ex. skyddsutrustning måste få plats under uniformen och utrustning ska ha plats i våra fordon därför är krävs förmåga att samverka med andra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- framtagande av tekniska kravspecifikationer
- samverka med andra enheter i upphandlingsarbetet
- testa och utvärdera utrustning
- omvärldsbevakning t.ex. besöka mässor och leverantörer
- samverka med myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt
- inhämta information för att möta framtidens utmaningar

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant.
- Kunskap och erfarenhet inom teknikområden t.ex. kameror, IT-utrustning
  eller styrsystem kopplat till fordon eller övervakning
- Kunskap och erfarenhet rörande polisär eller motsvarande utrustning t.ex.
  skyddsvästar, hjälmar, uniformer, bullerdämpande utrustning, teknisk
  utrustning eller beväpning.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av utvecklingsarbete
- Erfarenhet av samverkan med organisationer och myndigheter
- Erfarenhet av kravställning och upphandling
- Erfarenhet eller intresse av arbete på nationell och strategisk nivå
- Erfarenhet av större projektarbete och/eller projektledning.

Personliga egenskaper

Tjänsten ställer krav på ett stort intresse av att identifiera morgondagens utvecklingsområden i syfte att ta fram rätt, bra och kvalitativ utrustning för polisen. Arbetet är självständigt men du ingår i och bidrar till ett team samt har många kontakter och ingår i samverkansgrupper. Du bör även ha ett engagemang och förmåga att ta sig an utmaningar som leder till konkreta resultat

Vi söker dig som är/har:

- Samarbetsförmåga och relationskapande
- Lyhörd, flexibel och strategisk
- kommunikativ

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

 

Kontaktpersoner

Chefen för utrustningsgrupp 1, Eva Fredriksson 0733 31 58 13,

Chefen för utrustningsgrupp 2, Ulf Granath 0703 16 71 42,Fackliga företrädare

Kent Svärd, Saco, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10. Johan Gertz 010-5677092, Fackförbundet ST. Fiasel Jafri, SEKO Polisen, 070-649 64 90.

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
                             vid extern rekrytering.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid,
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 30 april 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Märk din ansökan med ref. nr 52/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult, Carl Runfors.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen