Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Erfarna kravanalytiker till it-avdelningen!

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

06 augusti 2018

Ansök senast

27 augusti 2018

Referensnummer

C20949/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Som kravanalytiker ingår du i våra agila team, och spelar en viktig roll i utvecklingen av våra verksamhetsprocesser. Du stöttar i såväl nyutveckling som förvaltning och översätter verksamhetsbehov till tillämpbara systemlösningar och utvecklingsbara krav. Du arbetar med analys och kartläggning av verksamhetens behov, leder och samordnar framtagning av krav, både funktionella och icke-funktionella.

Du är engagerad, erfaren och tycker det är kul att lära dig nytt. Du har förmåga att på ett både muntligt och skriftligt pedagogiskt sätt kommunicera krav till olika intressenter såsom verksamhetens representanter, arkitekter, testledare, testare och systemutvecklare. Vi arbetar inte i projektform utan all utveckling och modernisering ska bedrivas i linjen och av teamen.

En vanlig dag för dig kan bestå av: 

 • leda en workshop för att facilitera fram verksamhetens behov 
 • formulera om behov till utvecklingsbara krav 
 • omvärldsbevakning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • högskoleutbildning inom it-området, eller kunskap förvärvad på annat sätt som kan bedömas likvärdig
 • minst 3 års erfarenhet som kravanalytiker inom systemutveckling
 • minst 3 års erfarenhet av att leda kravarbete och processkartläggningar i en komplex miljö med många olika kravställare
 • har arbetat som kravanalytiker i agila projekt
 • dokumenterad erfarenhet av att driva workshops

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • certifiering inom kravhantering eller motsvarande utbildning
 • erfarenhet av att skapa, läsa och förstå begreppsmodeller
 • erfarenhet från system med höga säkerhets- och prestandakrav
 • erfarenhet av Jira och Confluence
 • erfarenhet av att jobba som förvaltningsledare, uppdragsledare, eller projektledare
 • kunskaper i användbarhet och interaktionsdesign, UX-design
 • erfarenhet av testdriven utveckling

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig!

Du är van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter och kan hantera en stor mängd information; avseende såväl verksamhetskrav och lagstiftning som olika intressenter med varierade behov.

Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar i agila utvecklingsteam med gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös och analytisk med god problemlösningsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att från den 13:e augusti kontakta gruppchefer på Polismyndighetens it-avdelning, Anna Åstrand, tfn 010-56 36678 eller Ann-Charlotte Vikesdal, tfn 010-56 34853

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 augusti 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen