Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare sökes till Utredningsjour 1, Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

31 augusti 2018

Ansök senast

21 september 2018

Referensnummer

C21583/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Storgöteborg

Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Utredningsjour sektion 1

Utredningsjour sektion 1 som denna annons avser ansvarar för förundersökningsledning och initiala utredningsåtgärder dygnet runt. Vid sektionen finns även grupper för brottssamordning, försvunna personer, dödsfall och handräckningar.

Polismyndigheten söker nu en förundersökningsledare till utredningsjour 1. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare i jourverksamheten är du både verksamhetsansvarig och arbetsledare och ansvarar i huvudsak för att:

 • stödja den yttre polispersonalen med förundersökningsledning dygnet runt
 • granska de anmälningar om brott som inkommer och fatta inledande förundersökningsbeslut så att relevanta initiala utredningsåtgärder kan påbörjas
 • i samverkan med Åklagarmyndigheten vidta de utredningsåtgärder som är möjliga under jourtid avseende frihetsberövade personer
 • i förekommande fall förmanspröva frihetsberövanden av den som misstänks för brott samt ansvara för att den frihetsberövades restriktioner följs
 • överlämning av ärenden sker senast nästkommande vardag, såvida ärendet inte bedöms kunna slutföras inom jourutredningsverksamheten
 • i enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden, initiera, bereda och färdigställa ärenden för överlämning till annan myndighet, polisregion eller avdelning.

Funktionen som förundersökningsledare vid en utredningsjour innebär i normalfallet att vara förundersökningsledare i inledningsskedet av ett ärende men i förekommande fall driver du ärenden till avslut.

Som verksamhetsansvarig säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som arbetsledare innebär att lämna tydliga direktiv till dina medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. Du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

Krav:

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
 • Erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i rollen som förundersökningsledare
 • Förundersökningsledarutbildning
 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt samt fatta beslut vid tillräckligt underlag. Vidare är du skicklig på att förmedla din kunskap och lämna direktiv såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är även viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Bobbie Lohse, Sektionschef tel: 114 14

Information om rekryteringsprocessen: Klara Thun – klara.thun@polisen.se

Fackliga företrädare

Arbetstagarorganisationer: SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion förundersökningsledare.
 • Tjänsteställe: Ernst Fontells plats, Göteborg
 • Arbetstid: Treskift

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din begäran för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen