Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Informationssäkerhetshandläggare till verksamhetsskyddet, Polisregion Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

02 augusti 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

A388.749/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Polisregion Öst omfattar Södermanlands län, Östergötland län och Jönköpings län. Regionkansliet består av fyra grupper varav en grupp med ansvar för verksamhetsskyddsfrågor. Öst har ett geografiskt ansvarsområde när det gäller verksamhetsskyddet.

Det operativa informationssäkerhetsarbetet är placerat i regionens verksamhetsskydd som hanterar övriga säkerhetsområden såsom skydd av medarbetare, egendom, lokaler, säkerhetsskydd och säkerhetsärenden, vilket innebär att informationssäkerhetshandläggaren ingår som en del i regionens övriga säkerhets- och verksamhetsskyddsarbete. Regionens informationssäkerhetshandläggare representerar även regionen i det nationella arbetet med att tillse att myndighetens som helhet arbetar enhetligt och systematiskt med informationssäkerhet.

Handläggaren ska inte ansvara för frågor kopplade till serverar, routrar m.m. Polisens IT- avdelning ansvarar för nätverk och hårdvara.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du i huvudsak att:

 • Informera och utbilda regionens medarbetare inom informationssäkerhetsområdet.
 • Rådgivning inom informationssäkerhetsområdet.
 • Delta i utredningar som rör informationssäkerhetsbrister/-incidenter som drivs såväl regionalt som nationellt.
 • Medverka, men även leda riskanalyser, utifrån ett informationssäkerhetsperspektiv.
 • Genomföra efterlevnadkontroller mot gällande regelverk
 • Ta fram lägesbild för regionens informationssäkerhetsarbete
 • Delta i arbetet med att utveckla processen för informationssäkerhet, ex genom att medverka i arbetet med de nationella styrande dokumenten inom området samt ta fram regionsanpassade anvisningar och instruktioner.

Resor förekommer i tjänsten i regionen och nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Utbildning inom informationssäkerhetsområdet eller motsvarande tillägnade kunskaper och kompetens inom området som myndigheten bedömer som relevant.
 • Några års erfarenhet av arbete inom informationssäkerhetsområdet.
 • Förmåga att se arbetet med informationssäkerhet utifrån verksamhetens behov samt föreslå anpassningar för att säkerställa att informationssäkerhetskraven uppfylls.
 • Körkort B

Det är meriterande om du:

 • Har universitets- eller högskoleexamen inom juridik, informationssäkerhet eller arkivvetenskap
 • är förtrogen med lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
 • tidigare erfarenhet från it och/eller behörigheter
 • erfarenhet från metoder inom informationssäkerhetsarbetet som tex informationsklassning, riskanalys och säkerhetsanalys

Personliga egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån denna göra urval och prioriteringar. Du är van att arbeta självständigt och driva processer och ta initiativ. Du har hög integritet och förmåga att på ett betryggande sätt hantera en större mängd skyddsvärd information. Din kommunikativa förmåga såväl i tal som i skrift är god. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta samt är en "lagspelare"

Kontaktpersoner

Jimmy Liljebäck,
Chef Verksamhetsskydd Öst
tfn. 070-398 94 09

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, Seko Polisen, Saco-S samt Polisförbundet nås via polisens växel; 114 14.

Övrig information

Anställning

Anställningsform: tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt ök

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till polisregion-ost.kansli@polisen.se. Märk din ansökan med A388.749/2018, saknr 713 i mailets ärendemening.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, tag istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen