Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Regionalt it-brottscentrum i Stockholm söker it-analytiker till Deskgruppen

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 augusti 2018

Ansök senast

03 september 2018

Referensnummer

C21108/2018

Arbetsplatsbeskrivning

För närvarande pågår en etablering av ett Regionalt it-brottscentrum i Polisregion Stockholm i syfte att förstärka polisens förmåga att utreda it-relaterad brottslighet.

Vid Regionalt it-brottscentrum ska det finnas flera olika kompetensområden såsom it-forensik, internetinhämtning, it-analys, en deskgrupp samt särskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) och komplex cyberbrottslighet (KCB).

Regionalt it-brottscentrum har uppdraget att bidra till en ökad kompetensutveckling avseende it-relaterad brottslighet över hela regionen och ska med sin förmåga dessutom utgöra en stödfunktion genom att bidra med expertfunktioner inom det it-relaterade området.

Uppbyggnaden av Regionalt it-brottscentrum är ett nationellt åtagande som löper under 2018-2020 vilket innebär att rekrytering kommer att ske etappvis under perioden.

Arbetsbeskrivning

Inom ramen för verksamhetsuppdraget på Regionalt it-brottscentrum kommer du att arbeta med stora informationsmängder för att skapa överblick och underlag för analys och beslut i syfte att stödja bekämpningen av brottslighet. Det huvudsakliga arbetsområdet kommer att vara inriktat på internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och komplex cyberbrottslighet. I uppdraget ligger även att stödja övrig utredande verksamhet i region Stockholm med analys av komplex it-relaterad bevisning samt viss metodutveckling inom området. 

I analysuppdraget ingår att hantera fragmenterad data i många olika former från olika datakällor t.ex. konversationsloggar, nätverksloggar, mobiltelefonavbildningar, trafikdata, uppgifter från sociala medier m.m. Du letar efter mönster och strukturer, sammanställer information, drar slutsatser, resonerar kring scenarion och lämnar rekommendationer. Det kan förekomma visst bildmaterial, även annat utredningsarbete i de ärenden som handläggs på utredningsgrupperna kan förekomma. Du kommer att visualisera och presentera gjorda slutsatser och analyser vid olika tillfällen och sammanhang både skriftligt och muntligt.

Du kan komma att ingå i team som biträder andra utredningsgrupper i region Stockholm vid sidan av den utredningsverksamhet som bedrivs på Regionalt it-brottscentrum. För att nå ett bra resultat i arbetet krävs ett nära samarbete med Regionalt it-brottscentrums medarbetare och andra samarbetspartners i regionen.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning eller andra kunskaper inom systemvetenskap, it-forensik eller it-säkerhet.
 • erfarenhet från analytiskt arbete, helst med operativ inriktning.
 • mycket god förmåga att genomföra och visualisera analyser med hjälp av olika analysverktyg i it-miljö.
 • vana av att hantera stora datamängder från varierande datakällor.
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • B-körkort.

 

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet från databashantering.
 • erfarenhet av analys av telefontrafik.
 • erfarenhet av virtuella betalningsmedel.
 • erfarenhet av utredningsarbete.
 • erfarenhet av arbete med metodutveckling.

 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person har du fallenhet för att fånga upp detaljer och se samband. Du är flexibel och har lätt för att arbeta både enskilt och i grupp och bidrar till gruppens utveckling genom engagemang och prestigelöshet. Du är uthållig, stresstålig, noggrann, självgående och initiativrik. Vi ser gärna att du har ett utvecklande och nyfiket angreppssätt på dina arbetsuppgifter. Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Kontaktpersoner

Roger Bergelin
Gruppchef
010-563 54 64

Fackliga företrädare

Polisförbundet och Seko nås via polisens växel
114 14

Anna Sjöberg
Kontaktombud, Saco-s
073-425 63 52

Kurda Babaey
Kontaktombud, Seko
070-652 51 60

Sahhar Saremi
Ordförande Stockholm Regionala Enheterna, ST
073-543 80 75

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Kungsholmen.
Arbetstid: Veckoplanerad.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 3 september 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen