Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jurist - dataskydd vid Rättsavdelningen - Rättstillämpningssektion i Stockholm

Polismyndigheten söker Jurist - dataskydd vid Rättsavdelningen - Rättstillämpningssektion i Stockholm

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

06 augusti 2018

Ansök senast

24 augusti 2018

Referensnummer

A389.403/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är en enrådsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och organiseras i sju regioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

De sju regionerna är Stockholm, Väst, Syd, Öst, Mitt, Bergslagen och Nord. Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet och informationsförvaltning. I dagsläget har rättsavdelningen drygt 700 medarbetare på flera orter i landet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en jurist till en av rättstillämpningsgrupperna vid den regionala rättsenheten i Stockholm. Tjänsten kommer att vara inriktade på rättsligt stöd i personuppgiftsfrågor. Förutom att ge sådant stöd till den regionala operativa verksamheten kommer även i viss utsträckning stöd ges till de nationella avdelningarna, i samarbete med enheten för rättslig styrning och stöd.

Som jurist med denna inriktning kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att lämna stöd och rådgivning rörande dataskyddslagstiftning till den polisiära verksamheten som bedrivs vid polisregionerna. Du kommer även granska anmälningar till Polismyndighetens förteckning över personuppgiftsbehandlingar och genomföra rättsutredningar och konsekvensanalyser för nya eller förändrade personuppgiftsbehandlingar och IT-system. Till arbetsuppgifterna hör även att lämna stöd vid upprättande av styrdokument, personuppgiftsbiträdesavtal och överenskommelser om direktåtkomst. Du kommer att ha ett nära samarbete med den centrala juristfunktionen på enheten för rättslig styrning och stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Juristexamen
 • Minst ett års erfarenhet av att arbeta med självständigt juridiskt arbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • Arbetat i offentlig verksamhet, gärna vid domstol, myndighet eller Regeringskansliet
 • Erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor inom Polismyndigheten, andra brottsbekämpande myndigheter eller hos tillsynsmyndigheter
 • Fullgjort notarietjänstgöring.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetet ställer krav på juridisk skicklighet och mycket god analytisk förmåga. Du bör vara noggrann och strukturerad. Vi ser att du har god förmåga att samarbeta och är serviceinriktad då rollen innebär att vara rättsligt stöd i personuppgiftsfrågor till såväl yttre verksamhet som till polisregionens ledning. Arbetet kräver att du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga
egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Sektionschef för rättstillämpning vid rättsenheten i region Stockholm:

Peter Granquist, tel. 010-56 375 62.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

 • Arbetsort: Stockholm
 • Anställningsform: Vikariat i 6 månader med möjlighet till förlängning
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen kommer att genomföras före anställningen.

 

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till: jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A389.403/2018 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR- konsult Carla Vidén, mobilnr. 0725129206.

 

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information.

Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen