Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Jurister - Rättsavdelningen, ort: Karlstad och Örebro

Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Avdelningen är organiserad i tre processenheter (rättsligt styrning och stöd, förvaltningsrätt och informationsförvaltning) samt sju regionala rättsenheter och ett kansli.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Örebro län, Värmlands län

Utlyst

31 augusti 2018

Ansök senast

24 september 2018

Referensnummer

A441.790/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Vid rättsenhet Bergslagen arbetar för närvarande sammanlagt fyra grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Vi söker två jurister som vill arbeta för gruppen Rättstillämpning. Det geografiska ansvarsområdet omfattar Värmland-, Örebro- och Dalarnas län.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta självständigt med sekretessprövningar, skadestånds- och ersättningsärenden, juridisk rådgivning, rättsutredningar, remisshantering, yttranden till JO, JK, DI eller SIN. Du kommer också att hålla utbildningar och vid behov besvara klagomålsbrev. Ibland ombeds vi delta i projektgrupper eller biträda med juridisk kompetens i poliskommenderingars staber. Vi ger juridisk rådgivning i förvaltningsärenden och handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • juristexamen
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

 

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av juridiskt arbete inom en myndighet
  • annat juridiskt arbete
  • god kunskap i sekretesslagstiftning

 

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har hög personlig integritet, är analytisk, noggrann och resultatinriktad. Då arbetat innebär kontakter internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och serviceinriktad. Du är tydlig i ditt budskap och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef Linda Landin, tfn 072-233 50 16.

Fackliga företrädare

Kent Svärd SACO, tfn 0722-212 750;

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010 563 87 10;

Johan Gertz., Fackförbundet ST, tfn 010 567 70 92;

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: förlagda i Karlstad och Örebro

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 september 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till: jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Märk din ansökan med dnr A441.790/2018 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR- konsult Carla Vidén, mobilnr. 072 512 92 06.

 

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information.

Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen