Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

PO Södermanland söker poliser för IGV, trafik och område.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

15 augusti 2018

Ansök senast

15 oktober 2018

Referensnummer

C21258/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Södermanland söker nu efter medarbetare som tidigare har arbetat som polis eller har godkänd polisutbildning. Vi söker dig som vill arbeta i länets lokalpolisområden Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping med brottsförebyggande och ingripande arbete i yttre tjänst.

Arbetsbeskrivning

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i den yttre polisverksamheten inom brottsförebyggande/ ingripande verksamhet är:

 • Ingripandeverksamhet
 • Planlagd linjeverksamhet och insatser utifrån samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och lokal lägesbild
 • Trafiksäkerhetsarbete enligt den nationella trafikstrategin
 • Arbete mot grov organiserad brottlighet i ett lokalt perspektiv
 • Brottsförebyggande och trygghetsskapande aktiviteter i utsatta områden
 • Arbete mot ungdomsbrottslighet
 • Stöd till brottsoffer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Godkänd polisutbildning
 • God kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet (det bör inte ha gått mer än ca 7-8  år sedan utbildningen eller anställningen avslutades)
 • Giltigt B-körkort 

Meriterande

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet som polis inom ingripandeverksamhet, brottsförebyggande verksamhet eller utredningsverksamhet inom polisen
 • erfarenhet av att samverka med andra myndigheter och/eller andra externa aktörer.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på god kommunikativ förmåga och att du kan agera med lugn och gott omdöme även under pressade situationer. Du är målfokuserad och resultatinriktad, har god initiativförmåga, och förstår vikten av en helhetssyn på verksamheten. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Vi vill också att du har en positiv inställning och är lojal med polisens uppdrag. Du har en god kontaktskapande förmåga och kan professionellt bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang. 

Du behöver även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom arbetet innebär mycket kontakter såväl inom som utanför myndigheten ställs krav på egenskaper som servicekänsla, självständighet och samarbetsförmåga. Arbetet kan vara fysiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där referenser från dina tidigare polisiära och icke polisiära anställningar kommer att tillmätas betydelse. 

Kontaktpersoner

Christer Sjökvist, Chef lokalpolisområde Eskilstuna, 010-566 9472
christer.sjoqvist@polisen.se

Liselotte Jergard, LPO-Chef Katrineholm, 070-285 19 99
liselotte.jergard@polisen.se

Lars Hammarsjö, Chef lokalpolisområde Nyköping, 010 566 9395
lars.hammarsjo@polisen.se

Fackliga företrädare

Bernth Mossberg, Polisförbundet, tfn 010-566 89 63;

Ann Gustafsson, 070-338 22 66, ST;

Jan Tuvesson, SEKO Polisen, 010-56 92 700;

SACO-s region Öst, 114 14 saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Arbetsort: Eskilstuna, Katrineholm eller Nyköping. Ange i din ansökan önskad stad.
Arbetstid: Periodplanerad 5:3 (ordinarie fast lista 5:3 för Eskilstuna)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Anställningen är tills vidare och kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Ansökan
Sista ansökningsdag 181015.
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR – partner Madeleine Scherlin, 072-452 6236

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen