Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Säkerhetshandläggare till verksamhetsskyddet, Polisregion Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

02 augusti 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

A388.732/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Polisregion Öst omfattar Södermanlands län, Östergötland län och Jönköpings län. Regionkansliet består av fyra grupper varav en grupp med ansvar för verksamhetsskyddsfrågor. Öst har ett geografiskt ansvarsområde när det gäller verksamhetsskyddet.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med verksamhetsskyddsärenden och säkerhetsskyddsärenden på regional nivå.

Två säkerhetshandläggare kommer i första hand att ansvara för polisområde Östergötland och det nationella forensiska centret (NFC) men som handläggare kan även uppdrag i övriga polisregionen komma i fråga. Säkerhetsskyddet består av ärenden som rör rikets säkerhet. Även signalskyddet ingår i uppdraget.En säkerhetshandläggare kommer huvudsakligen handlägga säkerhetsskyddsavtal.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

 • skydd av medarbetare, skydd av egendom och skydd av information
 • säkerhetsskydd
 • riskhantering
 • hantering av incidenter samt stöd i samband med rekrytering och upphandling.
 • risk - och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsanalyser vid t ex ny- och om-byggnation.
 • informationssäkerhet
 • att genomföra interna utbildningar i säkerhetsfrågor.
 • att representera verksamhetsskyddet inom polisregionen och kan komma att få delta i nationella projekt inom Polismyndigheten.

I uppdraget ingår att utbilda och skapa förståelse för polisens Verksamhetsskydd på flera olika nivåer. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • polisexamen/annan relevant akademisk examen alternativt säkerhetsutbildning
 • flerårig dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete
 • Körkort B

Det är meriterande om du:

 • är förtrogen med lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet.
 • tidigare har arbetat med säkerhetsskyddsavtal (SUA).
 • liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning/statlig myndighet.
 • hanterat informationssäkerhetsfrågor

Personliga egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån denna göra urval och prioriteringar. Du är van att självständigt driva processer och ta initiativ. Du har hög integritet och förmåga att på ett betryggande sätt hantera en större mängd skyddsvärd information. Din kommunikativa förmåga såväl i tal som i skrift är god. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta samt är en "lagspelare"

Kontaktpersoner

Jimmy Liljebäck,
Chef Verksamhetsskydd Öst
tfn. 070-398 94 09

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, Seko Polisen, Saco-S samt Polisförbundet nås via polisens växel; 114 14.

Övrig information

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt ök

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till polisregion-ost.kansli@polisen.se. Märk din ansökan med A388.732/2018, saknr 713 i mailets ärendemening.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, tag istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen