Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare till Gränspolissektionen, Skavsta, Region Öst

Region Öst och Gränspolissektionen söker en samordnare till Gränspolissektionen med placering på Skavsta flygplats, Nyköping. Sista ansökningsdag är 2018-08-16.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

02 augusti 2018

Ansök senast

16 augusti 2018

Referensnummer

C21054/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Gränspolissektionen består för närvarande av ca 80 medarbetare fördelade i sju arbetsgrupper, med placeringar i regionens samtliga tre län. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: Gränskontroll, Verkställigheter och Inre utlänningskontroll.

Vi söker nu dig som är polis eller civil för heltids- och tillsvidareanställning till administratörsgruppen, placering på Skavsta flygplats.

Arbetsbeskrivning

Du kommer bland annat att ansvara för samordning och utveckling av Gränspolissektionens utbildningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår dessutom att undervisa, att delta vid organiserande och planering av utbildningar samt att vara kontaktyta mot övriga utbildningsorganisationen.

Som samordnare arbetar du bland annat med:

 • Utbildning
 • Utbildningsplanering och samordning
 • Samordning av Frontex utbildning och uppdrag
 • Identifiera utbildningsbehov inom sektionen
 • Stöd för ledningsgruppen i utbildningsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • B-körkort
 • God kunskap i engelskt tal och skrift
 • God datavana
 • Grundutbildning och/eller kompetens inom utlänningsrätt

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Goda kunskaper i polisiära system såsom exempelvis DurTvå, STORM, Wilma.
 • Erfarenhet av att undervisa inom utlänningsrätt
 • Erfarenhet av polisiär verksamhet
 • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska, engelska och nordiska språk kan vara meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta såväl enskilt som i grupp, är säkerhetsmedveten, serviceinriktad, flexibel och målinriktad. Du har ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde.

Arbetsuppgifterna kräver att du är kreativ, kan ta egna initiativ och självständigt ta ansvar för och prioritera ditt arbete, har förmåga att kunna hantera många arbetsuppgifter samtidigt, har god samarbetsförmåga samt tar ansvar för en god arbetsmiljö.

Vi söker dig som är strukturerad, kommunikativ, lyhörd och flexibel samt har ett helhetstänk.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Patrik Andersson
Gruppchef Utredning Gräns 2 Rgn Öst
tfn. 072-725 93 20

Fackliga företrädare

Saco-S: Nås via polisens växel; 114 14
Polisförbundet: Lennart Abony, nås via polisens växel; 114 14
Seko Polisen: Jan Tuvesson, nås via polisens växel; 114 14
ST inom Polisen: Damon Nikyar, nås via polisens växel; 114 14

Övrig information

Arbetsort: Skavsta/Nyköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Anställning som handläggare eller polisasisstent med funktion som samordnare gräns. Anställningen är tills vidare och kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen