Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationsbefäl till Region Öst LPO Motala eller Norrköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

31 augusti 2018

Ansök senast

24 september 2018

Referensnummer

C21602/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Det görs sedan 2015 i en nationellt sammanhållen polismyndighet. Grunden i den nya organisationen är att komma närmare medborgarna. Myndigheten består av ca 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. I varje polisområde ryms tre lokalpolisområden. Polisområde Östergötland består av lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala samt en utredningssektion och ett kansli.

Vi söker nu två stationsbefäl till lokalpolisområde Motala samt två till Norrköping!

Arbetsbeskrivning

Stationsbefälet utgör en intern och extern kontaktpunkt gentemot exempelvis RLC (regionledningscentralen) och allmänheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Ansvara för det löpande arbetet i arresten genom t.ex. förmansprövning, upprättande av anmälningar samt rapportering av incidenter
- Bemanna och ansvara för ordning och säkerhet på polisstationen, dygnet runt
- Vara ett stöd till receptionspersonal
- Sköta utsättningar för IGV/BF-personal
- Hantera, helt eller delvis, personefterlysningar, handräckningar, anmälningsupptagning, händelserapporter (prio 5) som överlämnats från RLC etc.

Stationsbefälets roll och arbetsuppgifter är under utveckling och påverkas bl.a. av det successiva införandet av RLC.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- Har polisexamen och ett par års erfarenhet av yrket
- Har god kunskap om polisiära datasystem
- Uttrycker dig väl i tal och skrift

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp samt att du har ett lösningsorienterat fokus.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av arbetsledande arbete

Kontaktpersoner

Jan-Olof Pettersson LPO Norrköping 070-296 61 83 jan-olof.pettersson@polisen.se.

Peter Ulwán LPO Motala 072-728 13 80 peter.ulwan@polisen.se.

Pernilla Bastholm HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen 0730-863246

Fackliga företrädare

Björn Hoppe, Polisförbundet (Motala): 010 566 55 43 0702-302755 bjorn.hoppe@polisen.se

Gustav Borg, Polisförbundet (Norrköping): 0703-724320

Jan Tuvesson, Seko Polisen: 0761 349 310 Jan.Tuvesson@polisen.se

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se

SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inspektör.
Arbetsort: Motala eller Norrköping
Arbetstid: Periodplanering
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Pernilla Bastholm 073-086 32 46 alt pernilla.bastholm@polisen.se.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2018-09-24

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen