Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationsbefäl till PO Nord, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

01 augusti 2018

Ansök senast

10 september 2018

Referensnummer

Arbetsplatsbeskrivning

PO Nord är uppdelat i sju LPO samt sektioner för BIN, Grova brott, Jour och Operativt stöd. Området innefattar tätorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Vi söker nu en polis till Joursektionen för en tillsvidareanställning som inspektör med funktion som SB. Om du som söker är polisassistent kommer du efter anställning få ändrad tjänstebenämning till inspektör.

Jourverksamhet bedrivs på de polisstationer där det finns arrestverksamhet. I nuläget är detta Norrtälje och Solna. Arresten i Sollentuna öppnas efter beslut när behov uppstår. SB är i tjänst dygnet runt, för närvarande med placering i Solna. I Norrtälje, och i förekommande fall Sollentuna, tjänstgör JFUL med arrestansvar.

Arbetsbeskrivning

Som SB i PO Nord kommer du att verka som polisområdeschefens förlängda arm. Detta innebär att du under icke kontorstid och efter delegation har ett övergripande verksamhetsansvar för det polisområde du verkar i samt befogenhet att leda polisområdets taktiska centrum. Du kommer behöva gedigen kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så att du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera och fatta adekvata beslut.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att:

 • besluta i myndighetsärenden enligt handläggningsordningen samt utföra andra arbetsuppgifter som beslutas inom polisområdet.
 • ansvara för förmansprövning av de frihetsberövade som inte prövats av JFUL, upprätta och föra arrestliggaren samt arbetsleda arrestantvakter.
 • i samverkan med gruppchefen för polisområdets handräckningsgrupp hantera handräckningar och personefterlysningar.
 • hantera akuta bemanningsfrågor, övervaka och hantera larm samt hantera receptionsärenden som inte hanteras i jourverksamheten.
 • ansvara för drift, säkerhet samt intern och extern service inom polisområdet.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som har:

 • svensk polisexamen.
 • erfarenhet av polisiär arbetsledning på direkt eller indirekt nivå.
 • erfarenhet av att som arbetsledare ta beslut i enlighet med polismyndighetens delegationsordning.
 • haft anställning inom Polismyndigheten de senaste fem åren.


MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att hantera polismyndighetsärenden såsom handräckningar, PL20§, LPT47§, UtlL m.m.polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan förundersökningsutbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar.
 • erfarenhet av arbetsledning genom att du har varit eller svarat som chef eller arbetsledare på direkt eller indirekt nivå.
 • genomgått någon av polismyndighetens chefsutbildningar eller annan extern/intern arbetsledningsutbildningar.


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som har:

 • förmåga att arbeta i högt tempo och självständigt fatta beslut i situationer som kan kännas påfrestande, även då du ibland har ofullständigt beslutsunderlag.
 • god förmåga att hantera konflikter med motstridiga intressen och en god samarbetsförmåga.
 • mycket god kommunikationsförmåga då du på ett tydligt sätt behöver förmedla dina beslut, kommunicera med interna och externa aktörer samt förmedla dina kunskaper till medarbetare.
 • förmåga att ta ett helhetsansvar, se den komplexa helheten och kunna ansvara över prioriteringar för uppdraget både vad gäller den löpande verksamheten samt för dess resultat.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Insp Maria Fährlin
Rekryterande chef
010-56 316 82

Kom. Jörgen Nilsson
Rekryterande chef
070-895 19 41

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel
114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Solna.
Arbetstid: Periodplanerad och förläggs dygnet runt under årets alla dagar i enlighet med ASA/polis.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekkomenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult på 072-204 24 36.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen