Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Erfaren systemutvecklare till sektionen för Operativa verksamhetssystem

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

06 augusti 2018

Ansök senast

27 augusti 2018

Referensnummer

C20953/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Sektionen för operativa verksamhetssystem ansvarar för att tillhandahålla it-stöd för operativ verksamhet, och i huvudsak för poliser i yttre tjänst. Vi tillhandahåller också it-stöd för resurs- och insatsplanering i den brottsbekämpande verksamheten, liksom för regionledningscentralerna.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare i gruppen resursplaneringssystem kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker, eller i .NET och C++. Du kommer även arbeta med databaser, skript, dokumentera, testa samt ha kontakt med drift och verksamhet. Polisen är inne i en agil transformation där alla i teamen är med och bidrar i sprintplanering, retro, demos och dagliga stå-upp-möten. I ett av våra team provar vi att jobba med testdriven utveckling.

Vi arbetar med två system som är utvecklade av polisen;

Cops, som är ett systemstöd för operativ insats- och personalplanering. Det ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (insatser m.m.). Här har vi påbörjat ett jobb med modernisering och webifiering av systemet och tekniken.

Pum-a, är vårt webb-baserade stöd för planering, ledning, styrning och uppföljning av planlagd operativ verksamhet samt kompetensförsörjande verksamhet. Ett syfte med Pum-a är att fungera som en nationell kunskapsbank för att dra lärdom av tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • högskoleutbildning inom it-området, eller kunskap förvärvad på annat sätt som kan bedömas likvärdig
 • minst 5 års erfarenhet av systemutveckling
 • erfarenhet av att arbeta i agila team
 • minst 5 års erfarenhet av att jobba i SQL-databaser

En eller gärna båda av dessa kvalifikationer

 • minst 5 års erfarenhet av att jobba i Java / JEE
 • minst 5 års erfarenhet av systemutveckling i C++ och/eller .NET

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift                 

Det är ett plus om du har erfarenhet av några av följande verktyg/miljöer

 • applikationsservrar: t ex JBoss
 • ramverk/tekniker: JPA, ajax, JSF, SAML
 • verktyg: Eclipse, Maven, IntelliJ, Jenkins, Bitbucket, Visual Studio
 • standarder: Java 8 eller senare, Java EE, EJB, Webservices, XML, JMS
 • databaser: Oracle, Ingres, MySQL
 • operativsystem: Linux
 • testverktyg: Selenium, Arquillian, UFT

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • testdriven utveckling och testautomatisering
 • att arbeta med continous delivery

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en drivkraft, vana vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar i agila utvecklingsteam med gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös och analytisk med god problemlösningsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att från den 13:e augusti kontakta gruppchef, Ann-Charlotte Vikesdal, tfn 010-56 34853

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 augusti 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen