Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Teknisk uppdragsledare för utvecklingsmiljöer

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

03 augusti 2018

Ansök senast

28 augusti 2018

Referensnummer

C21070/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800  anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

I denna roll ansvarar du för att samordna framtagandet av infrastrukturlösningar för it-avdelningens utvecklingsmiljö, tillsammans med våra teknik- och it-säkerhetsspecialister. Utvecklingsmiljön innefattar både servermiljöer, klientplattformar och utvecklingsverktyg. Under kommande år ligger fokus på infrastrukturstöd för mobil apputveckling och devops/continuous integration med hög grad av automation.

Vi bedriver all vår utveckling i linjen utifrån ett agilt arbetssätt, så även infrastrukturen för våra miljöer. Leveranser koordineras via vårt så kallade värdeflöde, för gemensam planering och prioritering mellan infrastruktur- och utvecklingsteamen. Vi ser fram emot att få en kollega som kan bidra till att förfina detta arbetssätt ytterligare!

Du kommer sannolikt ha parallella uppdrag (jiror) av olika storlek och komplexitet. En typisk månad kan du uppdragsleda ett längre initiativ med infrastrukturförändringar för mobil apputveckling, parallellt med att du gör en behovsutredning för ett nytt plugin i vår CI/CD-pipeline. En annan månad kan du samordna prestandahöjande åtgärder för vår utvecklings-VDI, men göra ett kort inspel i att koordinera en akut förändring i infrastruktur utifrån en risk identifierad av våra it-säkerhetsspecialister.

Du behöver inte vara en expert på infrastrukturfrågor idag, det är våra kompetenta teknik- och it-säkerhetsspecialisters arbete. Dock behöver du ha en ”can-do-attitude” och vara bra på att bygga relationer i arbetet med utvecklingsmiljön.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen eller annan relevant högskoleutbildning. Alternativt motsvarande för tjänsten nödvändiga kunskaper förvärvade på annat sätt
  • erfarenhet av agilt arbetssätt
  • erfarenhet av projekt-/uppdragsledning

Meriterande

Vi söker olika profiler för att uppnå ett balanserat team, men det är meriterande om du har erfarenhet av uppdragsledning inom något av följande:

  • infrastruktur för utvecklings- och testmiljöer
  • infrastruktur för att stödja mobil apputveckling
  • verktyg som Jenkins, Bitbucket/GIT, Nexus, Selenium, Protractor
  • Jira och Confluence

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är organiserad, analytisk, drivande och självgående. Du ska ha förmåga att bygga relationer, vara pedagogisk samt ha god förmåga att stödja, motivera och leda andra i din omgivning. Vidare ska du kunna skapa trygghet och ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös framtoning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Liv Larsen, tfn 010-56 37196

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-5616627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 28 augusti 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen