Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civil utredare till gruppen brott i nära relation, PO Norrbotten

En civil utredare till gruppen brott i nära relation inom Utredningssektionen, Polisområde Norrbotten. Placeringen kommer att vara i Luleå.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

04 december 2018

Ansök senast

18 december 2018

Referensnummer

C23692/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Utredningssektionen i Polisområde Norrbotten består av sex grupper; Spaningsgruppen, Grova Brott, Brott i Nära relation, Bedrägeri samt Utredningsjour 1 och 2. Därutöver ansvarar Utredningssektionen för kvalificerat spaningsarbete och viss hantering av hemliga tvångsmedel. 

Brott i nära relation är en specialistgrupp inom utredningssektionen, bestående av civila utredare och poliser. Gruppen har ansvar för hela Polisområdets ärenden med brott i nära relation, brott mot barn och vissa sexualbrott. Brott i Nära relation består idag av en gruppchef och 12 utredare, varav 6 av dem är barnutredare.

Arbetsbeskrivning

Som utredare av brott i nära relation arbetar du i nära samverkan med andra myndigheter/organisationer, såsom åklagarkammaren och socialtjänsten. Du sammarbetar även med målsägandebiträden och andra utredare inom Polismyndigheten. 

Arbetet består av kvalificerade utredningar gällande våld/hot och hot om våld samt sexualbrott i nära relation. Ofta leds förundersökningarna av åklagare och du inhämtar information som denne kan fatta rättssäkra beslut på. Du sammanställer material, håller förhör och föredrar ärenden för åklagaren. 

En stor andel av arbetsuppgifterna innefattar hantering av anhållna och häktade personer. Detta kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress. Du som söker ska även vara beredd att vara behjälplig med andra arbetsuppgifter inom Utredningssektionen och Polisområdet. Arbete och resor inom hela PO Norrbotten förekommer frekvent.

Kvalifikationer

Du som söker har: 
• akademisk examen inom relevanta områden såsom juridik, beteendevetenskap, annan samhällsvetenskaplig inriktning. Du kan även ha annan kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• goda kunskaper i Officepaketet 
• god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift 
• B-körkort 


Meriterande

Meriterande är det om du har: 
• erfarenhet av utredningsarbete från offentlig verksamhet 
• kunskap om och erfarenhet av rättskedjan 

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 
Du: 
• är flexibel och driven med stort engagemang och ett positivt förhållningssätt 
• har god samarbetsförmåga och kan arbeta i team såväl som självständigt 
• har god förmåga att sammanställa och analysera material och information 
• kan arbeta mot uppställda mål och fokusera på lösningar 
• har ett självgående och initiativtagande arbetssätt

Kontaktpersoner

Karin MarkabergChef utredningssektionen010-568 40 22

Lars-Ivar JohanssonGruppchef, brott i nära relation010-568 37 34

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, Seko, SACO och ST, nås via
Polisens växel ; 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Antal annonserade arbetstillfällen:
 1
Arbetstid: Schema; veckoplanerad arbetstid, 40h/v 
Placeringsort: Luleå 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig rekryterare: erica.olausson(at)polisen.se. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen