Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare till POBN, Utredningsjouren

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län

Utlyst

07 december 2018

Ansök senast

19 december 2018

Referensnummer

C23740/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som förundersökningsledare vid Utredningsjouren i Polisområde Blekinge och nordöstra Skåne (POBN). Såväl tillsvidareanställning som tidsbegränsat vikariat kan bli aktuellt. 

Utredningsjouren i POBN består av sju grupper och verksamheten bedrivs idag i Kristianstad och Karlskrona. Placeringsort avser Karlskorna anternativ Kristianstad.

Sektionens primära uppdrag är att hantera initiala förundersökningsåtgärder för hela polisområdet. Detta inkluderar akutverksamhet inom ramen för förundersökning där jourhavande FU-ledare och åklagare leder arbetet. Inom sektionen bedrivs även samordning av merparten av polisområdets inkomna ärenden.

Akututredningsverksamheten bedrivs dygnet runt med hantering av frihetsberövade och genomförande av initiala utredningsåtgärder.

Arbetsbeskrivning

Förundersökningsledare vid samordningsfunktionen

Som förundersökningsledare vid ärendesamordningen har du i huvudsak ansvar för ärendefördelning, förundersökningsbegränsning, beredning av utredningar samt samordning av ärenden inom området såväl som gentemot andra polisområden.

Uppdraget innefattar huvudsakligen:

 • Ansvara för polisområdets inkorg av ärende, dit samtliga ärenden till polisområdet kommer in som kan ha samordningsbehov.
 • Bedöma inkomna ärenden, se till så initiala åtgärder genomförs, slutredovisa de ärenden som inte skall gå vidare och i övrigt fördela ärenden som skall vidare i organisationen.
 • Du bedriver ett aktivt förundersökningsledarskap i de ärenden som handläggs av utredare på ärendesamordningen.
 • Vidare är du en del av dem som ansvarar för ärendesamordningens funktionsbrevlåda. Till denna kommer bland annat all begäran om hjälp från andra polisområden, handlingar från åklagarmyndigheten, underrättelseuppslag med mera.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

 • Polisexamen, civilutredarutbildning, juristutbildning eller annan lämplig bakgrund för att kunna tillgodogöra dig en förundersökningsledarutbildning. Du skall av arbetsgivaren bedömas ha tillräcklig kunskap och erfarenhet för att verka i uppdraget.

MERITERANDE

 • Slutförd nationell förundersökningsledarutbildning

Erfarenhet av:

 • Förundersökningsledning
 • Brottsutredningsverksamhet

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person bör du vara analytisk med förmågan att kunna se helheter, duktig på att kommunicera och förmedla budskap samt att du är en person med högt driv och engagemang. Rollen är mångsidig med plötsliga omprioriteringar i arbetsuppgifter vilket ställer krav på att du är flexibel som person. Uppdraget kräver att du är uthållig och självständigt kan fatta beslut. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Kontaktpersoner

Ytterligare information lämnas av Daniel Bertilsson (gruppchef samordningen, 010-56 154 88) alt Peter Kamph, sektionschef, 010-56 14760

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, SEKO nås via 114 14

ST, Malin Andersson, tel: 010-5620020

Övrig information

ANSTÄLLNINGEN

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning så väl som tidsbegränsat vikariat.
 • Arbetsort: Karlskrona alternativ Kristianstad
 • Arbetstid: Flextid eller veckoplanerad lista kommer att vara aktuellt för funktionen.
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


ANSÖKAN
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Isabell Jakobsson, 0724537319 isabell.jakobsson@polisen.se

POLISMYNDIGHETEN

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen