Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-konsult inom arbetsmiljö till HR-NOA, HR-avdelningen

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

05 december 2018

Ansök senast

20 december 2018

Referensnummer

A615.868/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens HR-avdelning har ett komplext och viktigt uppdrag. Avdelningen består av ca 800 medarbetare runt om i landet, ungefär hälften av medarbetarna finns inom vår utbildningsverksamhet. Tillsammans ansvarar vi för att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens kort- och långsiktiga mål. Vi ska även säkerställa att det finns förutsättningar för ett professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Det gör vi genom att ha ett verksamhetsnära stöd, ett specialiststöd inom olika områden (utbildning, chef- och medarbetarskap, arbetsgivarutveckling och förhandling samt arbetsmiljö) samt ett HR-direkt (operativt och strategiskt chefsstöd inom alla HR-områden). Den breda variationen av arbetsuppgifter i relation till Polismyndighetens samhällsviktiga uppdrag i kombination med den utvecklingsfas vi befinner oss i gör HR-avdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att vara konsultativt stöd till verksamheten inom Nationella operativa avdelningen, NOA, där även Polisens utlandstjänstgörande personal ingår. Du kommer arbeta brett med arbetsmiljöfrågor inom avdelningen i sin helhet och parallellt med detta även fokuserat på den internationella verksamheten. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra myndigheter som exempelvis Försvarsmakten, Försäkringskassan, och Kammarkollegiet. Arbetet innebär även informations- och kommunikationsinsatser av olika slag. Inom ramen för den internationella verksamheten kommer du även att stödja i deras uppföljningsansvar enligt Förordningen om Polisens utlandsstyrka.

Då vi verkar inom operativ verksamhet som ständigt är i rörelse, kommer stabsarbete förekomma i ditt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Konsultativt HR-stöd inom arbetsmiljöfrågor
 • Avdelningsövergripande riskbedömningar
 • Stöd i tolkning av relevanta avtal
 • Konsultativt HR-stöd till den internationella verksamheten, framför allt inom arbetsmiljö- och försäkringsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom personalområdet eller motsvarande som arbetsgivaren anser relevant
 • Flerårig erfarenhet av brett arbetsmiljöarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet som konsultativt HR-stöd vid statlig myndighet
 • Erfarenhet som HR-stöd för verksamhet med utlandstjänstgöring
 • Kunskap om försäkrings- och/eller avtalsfrågor för utlandstjänstgöring vid statlig myndighet
 • Erfarenhet av tolkning av avtal och lagstöd

 

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att trivas i rollen är du driven, strukturerad, noggrann och har en god administrativ förmåga. Du är van att arbeta självständigt, har förmåga att ta egna initiativ och kan hantera många ärenden parallellt. Ditt arbetssätt är konsultativt och målinriktat vilket betyder att du är van vid att självständigt driva processen från ax till limpa. Verksamheten är av minutoperativ karaktär vilket gör att även din flexibilitet kommer sättas på prov, det kräver en mycket god samarbets- samverkansförmåga. Utöver detta ställer verksamhetens karaktär krav på hög integritet och sekretessmedvetenhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: enhetschef Theresa Pierrou, tfn 010-56 414 21.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 342 11

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 070-632 94 26

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

 

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-12-20. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

 

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref.nr  A615.868/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Hannele Suuronen, hannele.suuronen@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Till toppen