Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-Strateg till HR-avdelningens kansli

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

05 december 2018

Ansök senast

19 december 2018

Referensnummer

C23718/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Du är som anställd på polisens HR-avdelning delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag. HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar områdena arbetsgivarutveckling, förhandling, arbetsmiljö, chef- och medarbetarskap samt kompetensutveckling inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet. Vidare ansvarar avdelningen för myndighetens personalansvarsnämnd samt värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna. Inom HR-avdelningen arbetar ca 750 medarbetare. Din placering kommer att vara på HR-avdelningens kansli som består av en kanslichef och cirka 15 medarbetare.

HR-avdelningens kansli ansvarar för att stödja avdelningschefen i arbetet med strategisk styrning, verksamhetsutveckling och uppföljning. I uppdraget ingår bland annat att driva och samordna arbetet med planering och uppföljning av avdelningens verksamhet. Kansliet ansvarar även för uppföljning av kompetensförsörjningen på myndighetsnivå genom fördjupade analyser inom personalområdet och månadsvis personalstatistik. Kansliet är även avdelningens generella kontaktpunkt mot nationella avdelningar och polisregioner i Polismyndigheten.

Arbetsbeskrivning

På avdelningskansliet får du möjlighet att arbeta inom många av de olika områden som kansliet ansvarar för, men du kommer också att ha egna ansvarsområden. Det innebär samordning, stöd, uppföljning och styrning inom avdelningens verksamhetsområden. Rollen är flexibel och omväxlande och tempot är tidvis högt.

Dina arbetsuppgifter är till stor del att utveckla myndighetens ledning och styrning utifrån identifierade behov i verksamheten, omvärldsbevakning eller ledningens önskemål. Du kommer att leda uppdrag för avdelningskansliet, arbeta med planering och uppföljning och ta fram beslutsunderlag som kan gälla samtliga HR-processer. I ditt uppdrag ingår att ta fram strategier, planer och andra styrdokument inom något av de områden som avdelningskansliet ansvarar för.

I ditt uppdrag kommer du även att ställas inför hastigt uppkomna uppdrag, vilket innebär att du måste omprioritera och sammanställa underlag med kort varsel. I rollen ingår också att handlägga ärenden, delningar och remisser samt förfrågningar av nationell och internationell karaktär.

Vi har ett stödjande arbetssätt och växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR, samhällsvetenskap, juridik eller annan för tjänsten relevant utbildning
• Minst 2 års erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete.
• Erfarenhet av att arbeta med beredning och ärendehantering inom staten
• Erfarenhet av att arbeta i MS Office-paketet och övriga relevanta IT-system

Meriterande:
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av HR-arbete på strategisk nivå
• Erfarenhet av att leda och driva komplexa förändrings- och utvecklingsarbeten inom HR-området.
• Erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom offentlig sektor.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har förmåga till helhetsperspektiv samt är noggrann och strukturerad. Du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra i team. Du är lösningsinriktad och tar egna initiativ för att lösa de frågor som kommer upp.

• Förmåga att vara flexibel, kunna prioritera och arbeta strukturerat
• Förmåga att skapa förtroendefulla relationer, ha ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och vara serviceinriktad
• Förmåga att anpassa information efter mottagare och situation
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper för denna funktion.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Jenny Hedqvist
Chef HR-kansli
076 149 01 50


Sanja Galusic
HR - handläggare
073 086 40 38

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, 010-56 38 710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, 073-249 04 22

Övrig information

Anställningen: 
Arbetsort: Stockholm 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning 
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Förtroendearbetstid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. 

Ansökan: 
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Marie Nilsson, marie-s.nilsson@polisen.se 

Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen