Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare för anläggningar & byggnader till Nationella insatsstyrkan

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

05 december 2018

Ansök senast

27 december 2018

Referensnummer

216/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Avdelningen består av en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en kontaktenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, sju regionalt placerade utvecklingscentrum samt ett kansli.

Nationella insatsstyrkans (NI) huvuduppgift är terrorismbekämpning och är samhällets yttersta resurs vid händelser som är så allvarliga, ovanliga och riskabla att de inte går att hantera inom den vanliga polisverksamheten. NI har konstant beredskap och kan sättas in var och när som helst. NI är också en naturlig del i polisens kamp mot grov brottslighet eller i övrigt där det finns behov av NI:s förmågor. En annan viktig arbetsuppgift är omvärldsbevakning och förberedelser samt utbildning utifrån den problembild som finns mot Sverige. För att uppfylla de kraven har NI ett omfattande samarbete med såväl svenska som internationella myndigheter, organisationer samt också med andra länders insatsstyrkor.

NI erbjuder en arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och kvalitativ utbildning. Tillsammans utvecklar vi våra förmågor för att stå rustade inför de allvarligaste händelser ett samhälle kan ställas inför. NI har en tydlig vision och värdegrund som fundament i vår verksamhet och som medarbetare hos oss är man med och påverkar framtiden för Nationella insatsstyrkan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla och förvalta anläggningar och byggnader knutna till flera av Polismyndighetens mest särskilda verksamheter. I rollen som handläggare med samordningsansvar för anläggningar och byggnader vid Nationella insatsstyrkan (NI) har du ett helhetsansvar för att i nära samverkan med andra resurser, utveckla och förvalta olika anläggningar och byggnader knutna till flera av Polismyndighetens viktigaste förmågor. Du fungerar som en strategisk resurs som kan arbeta med såväl långsiktiga projekt som i snabbt uppkomna, akuta situationer, alltså kommer du att hantera strategiska uppgifter såväl som operativa arbetsuppgifter. Ditt arbete kommer till stora delar bedrivas i uppdrags- och projektform och du kommer vara en viktig del för att få NI:s verksamhet att fungera.

Huvudsakliga arbetsområden och arbetsuppgifter:
• samordna kravställarfrågor utifrån NI:s behov mot olika typer av leverantörer
• företräda NI i olika förvaltningsfrågor avseende fastighets-, byggnads- och anläggningsärenden i nära samverkan med övriga Polismyndigheten
• vara NI:s naturliga samverkansyta mot relevanta parter gällande alla typer av utvecklings- och förvaltarfrågor avseende byggnader och anläggningar
• delta och leda olika utvecklingsprojekt rörande olika typer av byggnader och anläggningar knuta till NI:s samlade förmågor
• rådgivande organ för bland annat NI:s ledningsgrupp
• föredra fastighets- byggnads- och anläggningsfrågor för olika aktörer

Arbetet medför resor inrikes och utrikes. Du kan komma att ingå i NI:s beredskapsorganisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper tillgodogjorda genom arbetslivserfarenhet
• flerårig erfarenhet av arbete som fastighetsförvaltare eller motsvarande
• erfarenhet av samordning och samverkan
• mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
• innehar minst körkortsbehörighet B

Meriterande

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att genomföra presentationer och föredrag
• erfarenhet av fastighetsförvaltning vid eller i samverkan med myndighet

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strategisk analytisk och strukturerad med en god kommunikativ förmåga. Du kommer verka som specialist på ditt område och därför ser vi att du är självgående och uthållig. Tjänsten innebär att du kommer att samverka och därför har du god samarbetsförmåga och är relationsskapande. För att lyckas i tjänsten är du lösningsfokuserad och har hög säkerhets och sekretessmedvetenhet.

På Nationella insatsstyrkan sätter vi engagemang, ansvar, ärlighet och gemenskap som de viktigaste värderingarna på vår arbetsplats därför ser vi att du som söker delar dessa grundvärderingar med oss.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Martin Körlof, tfn 010-56 36 275

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader/
Arbetsort: Stockholm
Funktion: Handläggare
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, jour och beredskap kan komma att tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Om du går vidare i processen kommer du att kallas till intervju och tester.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av blanketten Personuppgifter och CV (inga betyg eller intyg) senast den 27 dec 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. 216/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Antonia Liljeblad mobilnr 070-380 56 81.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen