Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker stationsbefäl till LPO Borås, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

05 december 2018

Ansök senast

04 januari 2018

Referensnummer

C23693/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten
Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna och rikspolisstyrelsen är en enrådsmyndighet. Det innebär att myndigheten leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av cirka 29 500 medarbetare. Från den 1 januari 2015 består den nya polismyndigheten av sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Älvsborg
Polisområde Älvsborg omfattar tio kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Vi söker nu ett stationsbefäl till LPO Borås.

Arbetsbeskrivning

I rollen som stationsbefäl vid ett lokalpolisområde är du både verksamhetsansvarig och arbetsledare med ansvar för att:

 • arbetsleda anmälningsmottagare, receptionister och arrestantvakter
 • ansvara för ordning och säkerhet på polisstationen (skyddsobjekt)
 • förmanspröva de frihetsberövanden som inte prövas av den jourhavande förundersökningsledaren
 • fortlöpande pröva den laga grunden för frihetsberövandet som inte prövas av den jourhavande förundersökningsledaren
 • förmanspröva på distans i de fall det inte prövats av annan förman
 • upprätta och föra arrestförteckning
 • bevaka larm som inte kommer att terminera vid RLC
 • bemanna nattreceptioner och utföra annan service under icke kontorstid
 • hantera akut uppkomna bemanningsfrågor
 • hantera omhändertagna vapen och narkotika i de fall förundersökning inte inleds
 • hantera personefterlysningar av försvunna personer under icke kontorstid
 • hantera begäran om handräckningar som inkommer
 • svara för vissa arbetsmiljöuppgifter
 • ansvara för hantering av lokalpolisområdets prioritet 5- ärenden.

Som verksamhetsansvarig säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som arbetsledare innebär att du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • godkänd polisexamen
 • minst ett par års erfarenhet av polisarbete
 • erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare, förundersökningsledare eller liknande
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriter
Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete som stationsbefäl
 • förundersökningsledarutbildning/ yttre befälsutbildning
 • erfarenhet från utredningsverksamhet
 • goda kunskaper i engelska, främst tal och förståelse

Personliga egenskaper

Som stationsbefäl utgör du en central funktion för den inre verksamheten vilket kräver en hög grad av flexibilitet, engagemang och servicekänsla.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer.

Du har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten och den yttre verksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För information om uppdraget:
Rekryterande chef: Tomas Stakeberg Jansson, LPO chef, 010-5660814
Stefan Gustafsson, biträdande LPO chef, 010-5658399

För information om bemanningsprocessen:
Ansvarig HR-konsult: Hanna Gustafsson, hanna.gustafsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion stationsbefäl. Är du inte tidigare anställd inom polismyndigheten tillämpar vi provanställning om sex månader.
Arbetsort: Borås
Arbetstid: Schema, treskift
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Hanna Gustafsson, hanna.gustafsson@polisen.se

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen